0

8 Jenis Awek Yang Perlu Anda Tahu

Viral is caring!

1. Awek Playgirl

Player versi pompuan…ada daya terikan tersendiri yg buatkan ramai lelaki suka brdamping ngnnya. Suka brkawan ngn ramai kawan lelaki. Ada beberapa org pakwe, semuanya perasan diorg ni ada peluang ngn awek ni padahal diorg ni sekadar backup je. Hanya yg betul2 expert je tahu cmner nk ‘jinakkan’ awek jenis ni. Kalu korg berjaya n tahu cmner nk jinakkan, dia akan jadi seorg awek setia kt korg n akan jadi seorg awek punyer..

selalu je encounter ngn awek type ni…dulu frust gak sebab x tau camner nk handle awek type ni. skrg, dont play2..

2. Awek Pengharap Romantik

Tipikal awek, mksud aku kebanyakkan awek byk yg jenis camni. Mncari-cari manalah mr right aku ni… awek jenis ni kalu korang ngurat stail player memang say hai2, bye lah korg. Memang minah romantik n korang kena buktikan yg korg memang nakkan hubungn jangka panjang kalu korang nk brjaya ngurat awek jenis ni. Tapi baik2 skit skit sebab diorg suka2 je nak ‘improve’ korg. Ada je mnde x kena ngn korg. So cmner nk ngurat? hehe..

3. Awek Cinderella

Jgn salah faham awek dop kena aniaya ngn mak tiri diorg pun tapi diorang ni memang tercari-cari Prince Charming diorg. awek jenis ni memang mudah jatuh cinta ngn mana2 lelaki yg sukakn diorg n suka brkawan ngn ramai lelaki. awek jenis ni biasanya sebelum ni dah ada beberapa ex pakwe tapi hubungan xberjaya. awek jenis ni sebenarnya dlm kategori ‘mudah’. you know what I mean? tapi kalu korang xder komitmen hubungan ngn diorg, diorg akan cari new pakwe. apa susah…

4. Awek Sosial

Awek jenis ni biasanya ‘cantik’ n ada daya tarikan yg buatkan ramai lelaki suka orbit ngn diorg. suka berhibur n suka flirt ngn mana2 lelaki. Biasanya suka clubbing n gedikz. Bleh wat stok gegeli. So camner nk approach diorg? ngn cara romantik? baik korg bunuh diri…haha

5. Awek Pemilih

Awek jenis ni memang ramai lelaki nk cuba ngurat diorg ni. Tapi jenis yg susah skit nk buka hati sndiri walaupun kenal n suka berkawan ngn ramai lelaki. jgn ngurat stail player, kalu x, hai2 bye2…kalu korg berjaya, diorg akan layan pakwe diorg sebaiknya, xdop masalah pun nk belanja korg. Tapi korg ni kenalah seorg yg ada kedudukan skit ada kelebihan skit sebab diorg akan guna kelebihan korang (bukan kepentingan sendiri) utk berjaya dlm hidup n also melengkapi hidup korg pd masa hadapan nnti…

6. Awek Penggoda

Awek jenis ni plak also suka berkawan ngn ramai kawan lelaki n ada ramai pasangan lelaki tapi x serius. Tapi kalu awek ni dah suka kat korang memang kena ‘kejar’ sokmo lah korang. Selagi dop dpt korang selagi tu lah kena ‘kejar’. eleh diorg bukannya tergilakan sgt kat korang pun, saje je nk lepas tension. Bila bosan, diorg cari sasaran lain plak…

aku prnah kena ‘kejar’ ngn type ni…bleh tahan comeyy tapi ntah ler, already like kt org lain (biar pun secara senyap2) so nak tak nak, trpaksa lah guna ‘taktik ituww’ utk lari dari awek type ni…klu ikut hati memang nk gop…

7. Awek Praktikal

Awek jenis ni biasanya lebih pentingkan kerjaya atau pelajaran diorang n amat independent dlm hidup. xder masa nk ambil tahu pasal pakwe2 ni. Klu nk brjaya ngurat awek type ni, korg sama ada rela atau x, kenalah jadi seorg yg berjaya dalam hidup. Ada bisnes yg berjaya ke, sedia berkomitmen dlm hubungan n NO player-player k.

8. Awek Urban

Awek jenis ni konon-kononnya maju skit la ngn pemikiran diorg. x suka konservetif n tradisional life style. Suka dgn hubungan ‘kasual’ mana2 lelaki tidak mempunyai ramai pasangan lelaki. Mudah trtarik dgn lelaki yg dominant n tahu bagaimana ‘mengurus’ wanita. Bila umur semakin meningkat (biasanya 26 tahun ke atas), diorg akan mula mncari perhubungan yg serius ngn lelaki yg sedia berkomitmen dgn diorg.

so, itu lah 8 jenis awek yg korang kena tahu. Memang cuma ada 8 jenis. Tapi adalh istilah2 lain, tapi yg ni memang dah dibuat kajian pun oleh saintis psikologi yg wat kajian memang ada 8 major personaliti awek.

source : carigold

Viral is caring!

Comments

comments

Suaraviral Staff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *