Suaraviral http://suaraviral.org Gonna Be Viral Wed, 13 Dec 2017 00:51:09 +0000 en hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.1 http://suaraviral.org/wp-content/uploads/2017/06/cropped-viral_white_400x400-1-32x32.jpg Suaraviral http://suaraviral.org 32 32 Info : 6 Petanda Anda Akan Rasa Sebelum Serangan Sakit Jantung Terjadi http://suaraviral.org/info-6-petanda-anda-akan-rasa-sebelum-serangan-sakit-jantung-terjadi/ http://suaraviral.org/info-6-petanda-anda-akan-rasa-sebelum-serangan-sakit-jantung-terjadi/#respond Wed, 13 Dec 2017 00:46:12 +0000 http://suaraviral.org/?p=2544 Continue Reading ]]> Penyakit jantung salah satu di antara penyebabnya kematian nombor satu di beberapa buah negara di dunia termasuklah di Malaysia. Biasanya tanda-tanda penyakit jantung @ serangan jantung ini telah dirasa pesakit sebulan terlebih dahulu serangan berjalan, tetapi biasanya orang meremehkan tanda-tanda itu sampai rawatan perubatan sering terlambat diberikan.Cepat ! Lakukan medical check up sekarang !

Penyakit pola hidup itu disebabkan oleh gaya hidup tidak sihat, kurang rehat, tahap stress yang tinggi, pengambilan makanan tidak sihat dan sudah pasti merokok. Satu data yang pernah dikeluarkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) bahawa setiap 6 saat ada satu orang yang meninggal dunia kerana penyakit jantung.

Mengubah gaya hidup dan turunkan tahap stress dapat melindungi kesihatan jantung dan membantu turunkan kemungkinan penyakit itu, tetapi sesungguhnya ada satu hal-hal lain yang sangat utama dikenali kerana dapat menyelamatkan nyawa ialah tahu tanda-tanda penyakit jantung bermula sejak awal yang biasanya sudah dihadapi pesakit.

Seperti penyakit lain, penyakit jantung juga mempunyai tanda-tanda dan tanda isyarat khusus yang biasanya sudah kelihatan terlebih dulu serangan paling penting berjalan. Biasanya orang meremehkan tanda-tanda itu dan berupaya memberi kepercayaan sendiri kalau keadaannya sihat-sihat saja. Mengenai ini juga yang menyebabkan risiko meninggal dunia disebabkan serangan jantung sangat tinggi.

Kerana itu di kesempatan ini, kita akan membincangkan beberapa tanda dan tanda-tanda penyakit jantung yang perlu anda perhalusi.

Tanda-tanda penyakit jantung pada lelaki dan wanita perlu berhati-hati sejak mula awal

Beberapa Tanda dan Tanda-tanda Penyakit Jantung Satu penyelidikan menyampaikan kalau beberapa besar orang yang meninggal dunia dunia kerana penyakit jantung tidak pernah tahu semasa hidupnya kalau dirinya menderita penyakit itu. Setelah berlangsung serangan, barulah beberapa orang di sekitarnya mengerti penyebabnya kematiannya.

Tanda-tanda penyakit jantung terkadang tidak dikesan bermula sejak awal, itu kerana tanda-tanda yang dihadapi pesakit berupa umum dan tidak khusus. Biasanya pesakit menganggap dirinya sakit magh umum atau sakit flu sahaja sampai tidak membuat pemeriksaan ke doktor.

Walaupun sebenarnya serangan jantung sebenarnya tidak datang secara tiba-tiba, sekurang-kurangnya satu bulan sebelum serangan berlangsung, beberapa tanda dan isyarat tanda sudah di rasa oleh pesakit.

Di bawah ini gejala-gejala penyakit jantung yang perlu dikenali oleh semua orang.

1. Keletihan

Pola makan tidak sihat, merokok dan kurang bersenam akan menyebabkan pembuluh darah arteri menyempit kerana ada plak di dinding pembuluh. Keadaan itu mengakibatkan peredaran darah jadi terhalang.

Untuk menghadapinya, jantung akan bekerja lebih keras dalam mengepam darah ke semua bahagian badan. Seterusnya pesakit akan merasa lelah dan mengantuk.

Keletihan iaitu salah satu tanda-tanda penyakit jantung. Apabila belakangan ini anda sering merasa lelah, sering menguap kerana mengantuk walaupun sesungguhnya anda tidak lakukan aktiviti yang berat, jadi ada peluang tengah berlangsung sistem tidak umum di dalam tubuh anda. Dalam hal sejenis ini anda perlu berwaspada terjadinya serangan jantung yang mendadak.

2. Sesak Nafas

Bila jantung anda kekurangan darah ini bermakna paru-paru anda kekurangan oksigen. Paru-paru dan jantung merupakan dua organ badan yang keduanya sama tergantung kedua-duanya. Apabila paru-paru terganggu jadi tidak perlu waktu lama manfaat jantung bakal terganggu.

Sesak nafas iaitu satu di antara tanda-tanda serangan jantung. Apabila anda alami kesukaran bernafas sebaik-baiknya berjumpa doktor dengan segera untuk membuat pemeriksaan diri kerana ada peluang tidak lama lagi masalah itu akan melarat ke organ jantung.

3. Lemas

Pembuluh arteri yang sempit menyebabkan organ tubuh terbantut memperoleh pengambilan oksigen dan nutrisi yang dibawa melalui darah. Otot tubuh tidak peroleh apa yang mereka perlukan untuk bekerja maksimum menyebabkan yaitu tubuh jadi lemas dan lemah.

Lemas dan lemah merupakan satu di antara tanda-tanda penyakit jantung yang umum di rasa oleh pesakit. Apabila anda alami keadaan itu tidak ada penyebabnya yang pasti jadi ada kesempatan ini merupakan tanda-tanda awal penyakit jantung koroner yang perlu anda jangkakan secepatnya.

4. Pening kepala dan peluh sejuk

Seperti diterangkan terlebih dulu, aliran darah tidak lancar disebabkan pembuluh darah menyempit menyebabkan segi badan seperti otak akan kekurangan oksigen. Tanda-tanda yang di rasa pesakit iaitu pening dan sakit kepala dan peluh sejuk.

5. Sakit dada sebelah kiri

Isyarat tanda serangan jantung yang paling umum di rasa pesakit iaitu perasaan tidak selesa pada dada sebelah kiri. Pesakit biasanya menggambarkan perasaan itu seperti ditekan, terbakar atau tertekan. Biasanya orang, rasa sakit akan melebar sampai di lengan kiri.

6. Selsema

Apabila anda terasa alami tanda-tanda flu tidak ada seperti yang normal berlaku, itu tandanya penyakit jantung. Beberapa pesakit memberitahu mengalami masuk angin hanya beberapa hari sebelum serangan penyakit jantung datang.

Flu dan keringat dingin yang diikuti dengan dada yang terasa sakit merupakan satu isyarat tanda penyakit jantung. Jangan sampai cemas apabila anda tiba-tiba rasakan tanda itu, hubungi keluarga atau orang paling dekat untuk membantu anda dengan segera.

Bagaimana Apabila anda Alami Tanda-tanda Penyakit Jantung Itu?

Apabila anda atau seseorang yang anda kenal alami gejala-gejala itu di atas kunjungi doktor untuk membuat pemeriksaan dengan segera. Langkah terbaik untuk mengelak penyakit jantung berlangsung iaitu dengan memerhatikan gejala mulai sejak awal.

Walaupun gejala-gejala yang di rasa pesakit tidak istimewa tetapi dengan lakukan kawalan seawal mungkin saja jadi segi risiko dapat dijauhi.

Selain itu, anda juga perlu memulakan satu gaya hidup yang lebih sihat daripada yang biasa anda lakukan. Mengambil makanan sihat akan berikan tubuh kekuatan untuk mengubati dirinya. Berhenti merokok dan rajin bersenam akan sangat membantu jantung dalam melakukan tugasnya mengepam darah ke semua organ badan yang lain.

Demikian sepintas maklumat mengenai tanda-tanda penyakit jantung yang jarang diambil perhatian oleh sesetengah orang.

Semoga bermanfaat

 

sumber : pelikdunia

]]>
http://suaraviral.org/info-6-petanda-anda-akan-rasa-sebelum-serangan-sakit-jantung-terjadi/feed/ 0
“Anak Itu Bukan Hubungan Dengan Mana-Mana Artis” – http://suaraviral.org/anak-itu-bukan-hubungan-dengan-mana-mana-artis/ http://suaraviral.org/anak-itu-bukan-hubungan-dengan-mana-mana-artis/#respond Tue, 12 Dec 2017 10:27:56 +0000 http://suaraviral.org/?p=2541 Continue Reading ]]> Masihkah kamu semua ingat beberapa minggu lalu, seorang wanita mendedahkan bahawa dia telah melakukan hubungan seks bersama seorang pelakon lelaki dan akibatnya mengandung. Terkejut bukan ?

Berikutan perkara tersebut, nama Idris Khan dan juga Raja Afiq turut terpalit. Bagaimanapun kedua-dua pelakon lelaki yang dikaitkan ini tidak mudah melatah selain menafikan dakwaan tersebut.

Dalam perkembangan terbaru, wanita berkenaan menjelaskan kepada portal berita mStar Online bahawa selepas ujian asid deoksiribonukleik (DNA) dilakukan, sudah jelas terbukti bahawa kedua-dua nama pelakon lelaki berkenaan tidak terlibat.

“Saya sudah membuat ujian DNA dan ternyata anak itu bukan hubungan dengan mana-mana artis dan saya minta maaf jika ada yang menjadi mangsa fitnah selepas kenyataan saya tempoh hari. Saya harap dengan kenyataan saya ini dapat menjernihkan nama mana-mana artis yang terkait”

“Saya akui kesilapan saya dalam membuat tuduhan melulu dan menyebabkan beberapa artis terkena tempias. Saya juga bakal mendirikan rumah tangga dengan seorang lelaki yang sanggup menerima saya seadanya,” jelas wanita berkenaan.

Jika benar apa yang dikatakan oleh wanita ini, semoga dia dan juga bakal suami beroleh bahagia.

]]>
http://suaraviral.org/anak-itu-bukan-hubungan-dengan-mana-mana-artis/feed/ 0
Saya Wanita Paling Bahagia Sekarang – Fazura http://suaraviral.org/saya-wanita-paling-bahagia-sekarang-fazura/ http://suaraviral.org/saya-wanita-paling-bahagia-sekarang-fazura/#respond Mon, 11 Dec 2017 06:12:17 +0000 http://suaraviral.org/?p=2538 Continue Reading ]]> Nur Fazura yang baru sahaja mendirikan rumahtangga bersama jejaka pilihannya baru baru ini mengakui yang fasa perkahwinan sekarang ini merupakan kebahagiaan sebenar dirinya, katanya kepada Berita Harian hari ini,

“Saya wanita paling bahagia ketika ini kerana mengahwini lelaki seperti Fattah Amin. Memang dialah lelaki saya nantikan selama ini. Saya tahu, dia lelaki yang baik, rapat dengan keluarga dan menyayangi kanak-kanak”

‘Memang agak kekok pada mulanya, tetapi selepas mula membuat kerja rumah seperti memasak, membasuh, mengemas termasuk memotong kukunya, baru saya dapatkan sesuaikan keadaan itu sepenuhnya,” ujafnya.

Fazura juga berkata yang mereka tidak berpisah lama walaupun kerana kerja selepas bernikah baru baru ini.

“Macam mana nak berpisah kalau pergi bilik air pun sudah rindu,” katanya sambil ketawa.

sumber : Beritaharian

]]>
http://suaraviral.org/saya-wanita-paling-bahagia-sekarang-fazura/feed/ 0
Ada Masa Hidup Selama Setahun ? Elyana Derita Kanser Selama 7 Tahun http://suaraviral.org/ada-masa-hidup-selama-setahun-elyana-derita-kanser-selama-7-tahun/ http://suaraviral.org/ada-masa-hidup-selama-setahun-elyana-derita-kanser-selama-7-tahun/#respond Tue, 28 Nov 2017 17:36:00 +0000 http://suaraviral.org/?p=2534 Continue Reading ]]> Dulu Elyana pernah diberitahu oleh doktor bahawa dia hanya mempunyai masa setahun untuk hidup kerana menghidap kanser, perkara itu bagaimanapun tidak membuatkan Elyana terus murung sebaliknya menjadikan penyanyi ini lebih kuat dan kental.

“Saya tidak mahu menyembunyikan apa-apa daripada peminat, oleh itu secara spontan saya membuat pengumuman mengenai kanser yang saya hidapi. Sudah tujuh tahun saya berjuang dengan kanser Limfoma dan sekarang hanya mampu berdoa kepada Allah selepas puas berikhtiar”

“Ada satu ketikanya, saya menghilangkan diri kerana berubat, namun kos perubatan kimoterapi memakan sejumlah wang yang besar. Jadi saya memilih untuk menggunakan alternatif lain,” jelasnya kepada BH Online.

Selain mengakui fobia untuk tidur pada sebelah malam kerana takut tidak dapat berjumpa dengan anaknya lagi, Elyana dalam masa yang sama turut mengingatkan perkara tersebut kepada anak perempuannya.

Selain itu, Elyana turut menjelaskan bahawa dia mengetahui ada pihak yang menyatakan bahawa dia sombong kerana menolak untuk melakukan persembahan.

“Saya tahu ada yang kata saya sombong tolak persembahan semua, sedangkan badan saya ketika itu sedang mengembang dan rambut gugur. Doktor beritahu saya ketika itu saya hanya ada setahun untuk hidup”

“Saya nekad berhenti kimo dan cabar diri saya untuk berjuang. Syukur umur saya panjang sampai hari ini,” kongsinya lagi. Sama-sama doakan yang terbaik buat Elyana.

sumber : Bhonline

]]>
http://suaraviral.org/ada-masa-hidup-selama-setahun-elyana-derita-kanser-selama-7-tahun/feed/ 0
Uqasha Senrose Tak Seksi, Ia Aset Kurniaan Tuhan – Hefny ( BF Uqasha ) http://suaraviral.org/uqasha-senrose-tak-seksi-ia-aset-kurniaan-tuhan-hefny-bf-uqasha/ http://suaraviral.org/uqasha-senrose-tak-seksi-ia-aset-kurniaan-tuhan-hefny-bf-uqasha/#respond Tue, 28 Nov 2017 17:33:22 +0000 http://suaraviral.org/?p=2531 Continue Reading ]]> Baru-baru ini pelakon wanita berkenaan dikecam kerana pakaiannya yang disifatkan oleh warga laman sosial sebagai seksi. Kenapa ? Seksi sangat ke ? Tidak tahulah mengapa ramai sungguh yang kurang senang dengan apa saja yang dilakukan Uqasha Senrose.

Menurut kekasih hati Uqasha iaitu Hefny Sahad, apa yang digayakan oleh Uqasha tidaklah seksi malah tidak mendedahkan tubuh badan. Jika diikutkan ramai lagi selebriti yang bergaya seksi sebenarnya.

“Pada saya baju yang dipakai Uqasha tidaklah terlalu seksi atau terdedah sana sini, mungkin menampakkan bentuk badannya sahaja. Begitu pun, ia merupakan aset yang dikurniakan Tuhan untuknya”

“Artis memang akan menjadi perhatian masyarakat, jadi kita tidak boleh menutup mulut orang. Buat baik pun tetap akan dikecam. Saya tidak mahu memanjangkan hal ini, berilah komen apa sahaja, moga mereka diberi ketenangan suatu hari nanti,” jelasnya kepada Kosmo! Online.

Tambah Hefny, dia yakin bahawa Uqasha yang sudah menceburi industri seni tanah air sekian waktu mampu untuk menghadapi menghadapi tekanan dan dalam masa yang sama dia turut memberikan semangat kepada Uqasha.

Mahu buat macam mana, laman sosial membuatkan semua orang bebas berkata-kata. Bukan saja selebriti, orang kebiasaan juga turut terbuka dengan ancaman yang sama. Kuatkan mental dan hiraukan saja mulut orang.

sumber : karipedas

Carian Ke Post Ini:

  • elly mazlein seksi
]]>
http://suaraviral.org/uqasha-senrose-tak-seksi-ia-aset-kurniaan-tuhan-hefny-bf-uqasha/feed/ 0
Yuna Bersanding 28 Januari Tahun Depan Dengan Adam Sinclair http://suaraviral.org/yuna-bersanding-28-januari-tahun-depan-dengan-adam-sinclair/ http://suaraviral.org/yuna-bersanding-28-januari-tahun-depan-dengan-adam-sinclair/#respond Sun, 26 Nov 2017 16:08:50 +0000 http://suaraviral.org/?p=2527 Continue Reading ]]> Selepas selamat melangsungkan majlis pertunangan bersama Adam Sinclair pada Ogos lalu, Yuna menerusi ruangan Miss K mendedahkan, majlis persandingan mereka bakal diadakan pada hujung bulan Januari tahun depan. Bagaimanapun tarikh pernikahan pasangan itu masih dirahsiakan.

“Wahhhh! Tahniah Miss K ucapkan kepada penyanyi popular Yuna dan tunangnya, Adam Sinclair yang akan melangsungkan pernikahan pada bulan Januari tahun depan. Baru sekejap tadi Miss K terima kad undangan ke majlis persandingan Yuna dan Adam yang akan diadakan pada 28 Januari 2018”

“Sumber yang layangkan kad jemputan perkahwinan Yuna dan Adam beritahu, majlis persandingan pasangan sama cantik sama padan itu akan diadakan di Putrajaya Convention Center,” kata Miss K di Astro Gempak.

Menurut sumber itu, kad undangan perkahwinan mereka tampak ringkas tetapi elegan dengan wajah Yuna dan pasangan di depan kad yang berwarna agak ‘vintage’. Sebelum ini, Yuna difahamkan rancak membuat persiapan perkahwinan dan sering mengemas kini perkembangan di laman sosial.

Apapun tahniah diucapkan kepada Yuna dan pasangan. Semoga segala persiapan dan perancangan yang dijalankan berjalan dengan lancar.

Sumber : AstroGempak

]]>
http://suaraviral.org/yuna-bersanding-28-januari-tahun-depan-dengan-adam-sinclair/feed/ 0
Raja Afiq Bukan Punca Bekas Teman Wanita Hamil http://suaraviral.org/raja-afiq-bukan-punca-bekas-teman-wanita-hamil/ http://suaraviral.org/raja-afiq-bukan-punca-bekas-teman-wanita-hamil/#respond Sun, 26 Nov 2017 16:01:38 +0000 http://suaraviral.org/?p=2524 Continue Reading ]]> Anda masih ingat ? Ada seorang wanita baru baru ini telah menhubungi mStar Online dan menyatakan bahawa dirinya telah hamil gara-gara bersama dengan seorang pelakon lelaki yang boleh tahan terkenal – menurut wanita berkenaan.

Antara pelakon lelaki yang turut terkena tempias tersebut adalah Idris Khan namun empunya diri menafikan perkara tersebut dan kini, nama Raja Afiq turut dikaitkan.

“Saya tidak pernah dengar pun gosip ini. Saya juga tidak tahu netizen mengesyaki saya pelakon yang dimaksudkan dalam gosip berkenaan. Saya tidak faham apa yang menyebabkan mereka membuat dakwaan seperti itu”

“Rasanya saya tidak perlu ambil tahu kerana tiada kaitan dengan saya pun. Saya tidak berkecil hati dengan tanggapan orang itu. Saya hanya ingin fokus pada kerjaya,” jelasnya kepada Harian Metro.

Menurut temubual bersama mStar sebelum ini, apa yang diinginkan oleh wanita berkenaan hanyalah bayaran hospital yang sudah pun ditanggungnya terlebih dahulu sementara penjagaan bayi pula akan diuruskan oleh si ibu sendiri.

sumber : HarianMetro

]]>
http://suaraviral.org/raja-afiq-bukan-punca-bekas-teman-wanita-hamil/feed/ 0
“Tolong Jangan Begini Uqasha, Simpan Sikit Untuk Suami Nanti” http://suaraviral.org/tolong-jangan-begini-uqasha-simpan-sikit-untuk-suami-nanti/ http://suaraviral.org/tolong-jangan-begini-uqasha-simpan-sikit-untuk-suami-nanti/#respond Sun, 26 Nov 2017 15:56:28 +0000 http://suaraviral.org/?p=2516 Continue Reading ]]> Uqasha Senrose cipta kontroversi lagi apabila semalam, Uqasha ada berkongsi beberapa gambar di Instagram, tetapi apa yang menarik perhatian adalah baju yang dikenakan itu agak ketat di bahagian payudara hingga menonjolkan bahagian tersebut. Teruk juga Uqasha dikritik hingga mendapat puluhan ribu komen pada gambar itu.

Difahamkan gambar itu dimuat naik semalam di Instagram bagi memberi kredit kepada juru mekap dan pereka baju. Tetapi sebaliknya mendapat kecaman apabila gambar tersebut lebih menampakkan tubuh badannya yang montok hingga ada yang berpendapat Uqasha inginkan perhatian.

Malah ada juga yang merasakan tindakan Uqasha membuka tudung suatu ketika dulu kerana ingin berpakaian bebas seperti ini. Melihatkan gambar seumpama ini memang tidak semua berfikiran positif, ada yang memerli Uqasha supaya simpan sedikit asetnya untuk tatapan bakal suami.

Tidak silap rasanya baru kelmarin Uqasha mengadu damba mengenai dirinya yang sering menjadi mangsa kecaman. Tetapi dengan perkongsiannya semalam, rasanya Uqasha perlu tanya diri sendiri mengapa dirinya selalu dijadikan sasaran. Ingat, tak semua gambar perlu dikongsi.

]]>
http://suaraviral.org/tolong-jangan-begini-uqasha-simpan-sikit-untuk-suami-nanti/feed/ 0
Shila Amzah Merajuk Kerana Video ‘British Accent’ Kena Kecam http://suaraviral.org/shila-amzah-merajuk-kerana-video-british-accent-kena-kecam/ http://suaraviral.org/shila-amzah-merajuk-kerana-video-british-accent-kena-kecam/#respond Mon, 20 Nov 2017 17:37:56 +0000 http://suaraviral.org/?p=2508 Continue Reading ]]> Baru sahaja selesai majlis pertunangannya bersama dengan pilihan hati, hari ini dikhabarkan Shila Amzah mengambil keputusan untuk menyahaktifkan semua akaun media sosialnya. Merajuk lagi !

Shila telah mengikat tali pertunangan bersama dengan Haris Idraki Elias yang bekerja dalam sektor kewangan di kota London yang dikenalinya kira-kira lima tahun yang lalu.

Disebabkan sudah terbiasa berbahasa inggeris dengan menggunakan dialek British, tak dinafikan Shila mungkin akan terikut-ikut dengan dialek tersebut.

Maka disebab itu, dia ingin mencuba kembali berbahasa Inggeris menggunakan dialek Amerika Syarikat yang biasa digunakan sebelum ini dengan membaca sebuah buku cerita berbahasa Inggeris.

Tapi apa yang menyedihkan disebabkan video itu, netizen telah mengecam tindakannya yang kononnya ‘over’ sehingga tak mampu untuk berbahasa inggeris seperti biasa tanpa dialek.

Seorang netizen di Twitter telah memuat naik video tersebut di laman Twitter dan beraturlah netizen si mulut bawang mengecam tindakannya penyanyi yang telah membina nama di China itu.

Tambah menyakitkan hati apabila terdapat netizen yang mengatakan kononnya Shila lupa diri selepas bertunang dan berlagak.

Aduh… Korang ni main cakap je. Mesti lah dia dah terbiasa cakap macam tu sebab hari-hari berbual dengan tunangnya dengan menggunakan dialek British.

Dalam masa yang sama mesti Shila pun dah terikut dan lama-lama melekat dengan dialek tu.

Sebabkan tak tahan dengan mulut bawang netizen semua, Shila mengambil keputusan untuk menyahaktifkan akaun Instagram miliknya.

Namun tak lama kemudian, Shila membuka semula akaun Instagramnya dengan memuat naik satu gambar dengan kata-kata semangat yang menunjukkan mengenai isu videonya itu.

Kadang-kadang netizen ni yang over tau. Orang tu tak cari masalah pun, tapi diorang yang melebih-lebih sangat jatuhkan air muka orang lain.

Tak pasal-pasal Shila dapat pahala percuma pula sebab mulut bawang kalian semua tu.

Tak dinafikan, sebagai public figure, perkara seperti ni tak lari daripada golongan sepertinya sehingga perkara kecil seperti itu pun sudah menjadi masalah besar kepada mereka.

Setiap apa yang dilakukan oleh selebriti, pasti akan mendapat perhatian orang ramai.

Mungkin lepas ni Shila perlu berhati-hati kalau nak upload apa-apa di media sosial. Bukan apa, netizen sekarang ni hardcore sangat sampai semua benda mereka rasa salah.

Mudah-mudahan apa yang terjadi ni tidak mengganggu emosi Shila dan tunangnya sendiri. Maklumlah, darah manis kan. Harap Shila sabar dan anggap ini semua ujian buatnya yang bergelar selebriti.

Sumber : Mynewshub

]]>
http://suaraviral.org/shila-amzah-merajuk-kerana-video-british-accent-kena-kecam/feed/ 0
“Orang Pergi Umrah Memang Untuk Riak Ke?” – Joy Revfa http://suaraviral.org/orang-pergi-umrah-memang-untuk-riak-ke-joy-revfa/ http://suaraviral.org/orang-pergi-umrah-memang-untuk-riak-ke-joy-revfa/#respond Mon, 20 Nov 2017 12:07:37 +0000 http://suaraviral.org/?p=2504 Continue Reading ]]> Semakin dikenali ramai selepas pergolakkan rumah tangga dengan bekas suami, Hafiz Hamidun, Joy Revfa sekali lagi dikecam hebat apabila memuat naik gambar berdoa di masjid Nabawi, Madinah beberapa hari lalu. Ramai mempertikaikan keikhlasan usahawan itu ketika beribadah kerana gambar terbabit.

Jika dilihat pada gambar itu, ketika orang ramai sedang kusyuk beribadah, Joy pula duduk mengadap arah bertentangan, bergambar sambil menadah tangan berdoa. Bagaimanapun perkongsian itu menimbulkan rasa tidak senang orang ramai kerana bimbang timbul perasaan riak ketika beribadah.

Dalam gambar lain, wajah Joy turut dilihat bertata rias, lengkap dengan gincu dan ‘eyeliner’ sehingga ada yang mempersoalkan bilakah wanita itu beribadat? Tidak habis disitu, ada juga melemparkan rasa skeptikal terhadap selebriti yang sering ke tanah suci hanya untuk bergambar samata.

Menyedari dirinya dikritik, Joy tidak berdiam diri. Dalam satu komen, Joy sempat membalas kecaman peminat dengan menjelaskan gambar tersebut dimuat naik ketika beliau makan dan bukan ketika beribadat.

Apapun memang bukan kerja manusia untuk mengukur keikhlasan seseorang dalam beribadat. Tetapi sebaiknya rebutlah peluang beribadat ketika berada di tanah suci dan lupakan seketika dunia media sosial.

sumber : karipedas

]]>
http://suaraviral.org/orang-pergi-umrah-memang-untuk-riak-ke-joy-revfa/feed/ 0