Adakah Acap kini berada di Johor? Ini Jawab Pihak Polis

Posted on

“INI pertama kali saya dengar (penemuan Mohammad Ashraf Hassan, 29, atau Acap di Johor),” kata Ketua Polis Johor Datuk Mohd Khalil Kader Mohd mengenai dakwaan terkini peserta Gopeng Ultra Trail yang dilaporkan hilang sejak 23 Mac lalu, dijumpai selamat di negeri itu.

Mohd Khalil berkata, polis Johor tidak menerima laporan mengenai penemuan lelaki terbabit namun akan memeriksa kesahihannya.

“Kami akan memeriksa kesahihan maklumat berkenaan sama ada benar atau sebaliknya.

“Buat masa ini kita tidak menerima apa-apa maklumat atau laporan mengenai perkara berkenaan namun akan memeriksanya, ” katanya ketika dihubungi.

Terdahulu berita penemuan Acap yang kononnya ditemui selamat dan sedang berehat di Muar, tular di media sosial sejak tengah hari ini.

Kenyataan itu kononnya Acap merajuk dan lari ke rumah rakannya di Johor selain mendakwa kenyataan itu akan dikeluarkan Polis Diraja Malaysia.

Pada 23 Mac lalu, Acap yang berasal dari Muar, Johor, disedari hilang selepas tidak tiba di garisan penamat meskipun berada pada kedudukan 10 peserta teratas bagi kategori 25 kilometer.

Kisah kehilangan Acap sejak lebih dua minggu lalu itu menjadi tumpuan masyarakat dengan operasi mencari dan menyelamat masih diteruskan.

Sumber : HarianMetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.