“Baju KLCC Saya Dah Hilang” – Mark Adam

Posted on

Masih ingat lagi fasal cerita Mark Adam berkaitan baju Melayu KLCC yang menjadi nostalgia hidupnya? Sambutan Syawal tahun ni ramai pula yang ingin menyaksikan dia berbaju tersebut.

Bagaimanapun penyanyi berasal dari Filipina ini menjelaskan bahawa, baju berkenaan sudah hilang daripada simpanannya kerana perkara itu berlaku lebih sepuluh tahun lalu ketika di baharu tiba ke Malaysia.

Bagaimanapun kata Mark, isterinya iaitu Norazah Redzuan masih mencari baju tersebut.

“Baju Melayu itu hilang, isteri saya sudah lupa ia disimpan di mana, tapi kami masih mencari untuk peminat-peminat yang bertanya.

“Saya memang pernah beli dan pakai baju corak KLCC tu dahulu masa pertama kali datang beraya di rumah isteri saya,” ujarnya kepada mStar Online.

Mark atau nama Islamnya Fikri Mark Adam, diminta mengulas apabila ramai netizen yang bertanya tentang baju Melayu bercorak menara berkembar KLCC itu.

Kisah tersebut menjadi tular selepas ia dikongsi dalam temubual di segmen pagi Sepahtu Sinar pada Jun tahun lalu.

Menerusi kisah itu, Mark berkata, dia membeli baju Melayu berharga RM20 itu semata-mata untuk beraya di rumah keluarga isterinya buat pertama kali.

Sementara itu, Mark berkata, dia tidak mempunyai sebarang foto kenangan sebagai bukti berikutan ketika itu dia tidak mempunyai kamera.

“Maaf saya juga tiada gambar baju itu sebab masa itu tidak ada kamera untuk ambil gambar,” ujarnya.

Dalam pada itu ditanya tentang sambutan Hari Raya Adilfitri kali ini, Mark berkata, dia beraya bersama keluarga mertuanya di Batu Caves, Selangor.

Katanya, tahun ini dia menerima lebih ramai kunjungan peminat-peminat yang mahu beraya bersama berbanding tahun lalu.

“Alhamdulillah, pengalaman baru saya pada tahun ini lebih ramai peminat yang datang serbu kediaman kami,” ujarnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.