Bayi Dipercayai Baru Lahir Ditemui Di Dalam Beg, Ditinggalkan Di Tepi Jalan

Posted on

Seorang bayi perempuan yang dipercayai baru dilahirkan, ditemukan dalam sebuah beg yang ditinggalkan di tepi jalan berhampiran Balai Raya Kampung Tenglu Laut di sini, petang semalam.

Ketua Polis Daerah Mersing Supt Cyril Edward Nuing berkata bayi itu yang masih bertali pusat, diletakkan dalam sebuah beg dengan hanya beralaskan kain batik, kira-kira 2 petang.

“Polis menerima maklumat daripada orang ramai memaklumkan menemukan seorang bayi yang masih hidup dan cukup sifat di tepi jalan berhampiran balai raya tersebut.

“Bayi itu kemudiannya diselamatkan dan dirawat di Klinik Kesihatan Tenglu, sebelum dihantar ke Hospital Mersing untuk rawatan lanjut,” katanya menerusi kenyataan, di sini.

Bayi berkenaan yang dipercayai baru berusia 24 jam, kini dilaporkan dalam keadaan stabil.

Kes disiasat mengikut Seksyen 317 Kanun Keseksaan iaitu kesalahan menyembunyikan kelahiran dengan niat membuang bayi, boleh dihukum penjara tidak lebih tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya.

Cyril turut meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian itu supaya tampil bagi membantu siasatan.

— BERNAMA

Join Telegram

Huawei Watch Fit Hadir Ke Pasaran Malaysia – Berharga RM499

Huawei kini agak aktif dalam pengenalan peranti-peranti dibawah ekosistem mereka. Selepas mengumumkan sebuah tablet baru semalam, hari ini Huawei Malaysia turut mengumumkan pengenalan jam tangan pintar terbaru mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Huawei Watch Fit.

Huawei Watch Fit hadir dengan rekaan muka jam empat segi, selain ditujukan untuk mereka dengan gaya hidup aktif.

Huawei mengatakan Watch Fit menyertakan lebih 96 mod bersenam berbeza, dilengkapi skrin AMOLED HD, serta ketahanan bateri sehingga 10 hari lamanya.

Bagi anda yang berminat, boleh mendapatkan jam tangan pintar terbaru ini bermula 9 September 2020 pada harga RM499 sebuah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.