Belum Habis Isu Adiknya Emma Maembong, Kini Kakaknya Beby Maembong Dikecam Kerana Penampilan Berani ?

Posted on

Level Kita Lain

Umum mengetahui adik beradik Emma Maembong memang cantik-cantik belaka. Selain Emma, seorang lagi adik Emma iaitu Cacha turut mempunyai bakat yang besar dalam dunia lakonan.

Tapi kali ini, satu isu telah melanda bukannya mereka berdua tetapi kakak kepada pelakon Emma Mamebong dan Cacha Maembong iaitu Beby Maembong.

Beby Maembong selalu mendapat kecaman yang teruk dari para netizen kerana penampilannya yang dikatakan agak ‘berani’.

Malah, warna rambutnya yang diwarnai dengan merah turut memberikan tanggapan yang pelbagai dari netizen.

Sudah berstatus isteri kepada Nazri dan ibu kepada empat orang anak, Beby Maembong tetap dengan gayanya yang ranggi dan kalau tengok dirinya, tak ubah macam anak dara.

Walaupun dikecam teruk, Beby Maembong dilihat amat tenang menerima komen negatif orang ramai.

Di laman IG miliknya, Beby Maembong atau nama sebenarnya Nurulaini Ismail ada memberi pendapat tentang kecaman yang sering dilontarkan kepadannya.

Ini luahan dari Beby Maembong:

“Kenapa saya selalu positif walaupun orang comment pelik-pelik?

“Bila orang f!tnah kita.. orang pandang rendah dekat kita.. Nampak kita ni hina.. takpe… KITA SENYUM JE.. Tak perlu pon nak kata apa apa… Tal perlu nak maki dan hina dia balik pon.. Level kita lain.. And memang lumrah manusia nampak yang keburukan sahaja. Standard la tu kan…

“So why nak battle? Why nak berbalas? Why nak betulkan? Sebab mereka tak dengar pon.. Mereka sentiasa betul.. So be happy..

“Biarkan sahaj apa orang nak cakap.. Yang penting orang yang kita sayang tahu siapa kita.. Tu je,”

“Ramai yang DM Beby macam mana Beby boleh kekalkan semangat positif dan respon secara baik bila berdepan dengan komen negatif.. actually, kita ada pilihan sama ada nak marah, happy or sedih..

“Kalau marah kita tak dapat apa-apa.. Kalau sedih pun benda dah jadi..

“Saya pilih happy untuk jaga hati saya sendiri daripada nak jaga hati orang… better kita move on.. biarlah orang nak komen apa pun,”

Terdahulu, Beby pernah dihentam teruk apabila warna rambutnya itu tidak bersesuaian dengan statusnya sebagai seorang isteri dan ibu.

Ini pula komen tentang rambutnya yang merah itu:

“[RAMBUT NER4KA] saya tanya je.. Color rambut MERAH tu H4RAM KE? Confirm? Takut jadi f!tnah je nanti.. Jadi dosa kering xpasal2 hahaha… RAMBUT COLOR MERAH H4RAM.. RAMBUT API NER4KA. Xsah mandi wajib.. Xsah wuduk.. CONFIRM xpernah SOLAT ni antara comment2 yg kerap i dapat.. tapi i anggap entertainment je… Positif je… Yang rambut kuning, dark brown, hijau taik ayam xpulak nk tegur haram.. bersepah je celebrity & insta femes yg color rambut.

“Saya ikut kehendak suami saya. Dia suka merah.. Saya buat la merah.

“Pewarna rambut adalah HALAL jika menggunakan kandungan bahan halal dan dapat menyerap air.

“Tidak menyalut rambut seperti lilin (COATED).

“JIKA SAYA MENGUNAKAN PEWARNA RAMBUT YANG H4RAM, XSERAP AIR, RAMBUT SAYA JUGA AKAN GUGUR & TERUS ROSAK, BERCABANG DAN RAMBUT AKAN TERPUTUS PUTUS Kerana bila shampoo & pakai serum, nutrition x dapat diserap kedalam rambut.

“Tetapi saya sebaliknya.. PEWARNA yg saya guna dapat menyerap air. rutin penjagaan rambut saya juga serap. Sebab tu walaupun saya color rambut, rambut x PUTUS.. Rambut tetap sihat bernafas.

“DAN HAR4M UNTUK MEWARNAKAN RAMBUT DGN WARNA HITAM.

“Aurat rambut? Ya h4ram.. Saya tahu Soal aurat.. Insyallah… Pelahan2 saya pasti akan tetap ke arah tu. Tak semestinya anda Perlu caci maki saya sekarang.. Saya perlukan juga doa & sokongan kalian.

“Daripada haters timbul di Comment. Baik saya tutup comment kan? Nk tegur boleh DM..

Itulah luahan dari Beby Maembong.

Sumber: IG Beby Maembong via kucinghitam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.