Budak 3 Tahun Ditemui Maut Dalam Kereta Dipercayai Kerana Kepanasan

Posted on

Polis Negeri Arkansas sedang menyiasat setelah seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun ditemui mati dan adiknya yang berusia 15 bulan tidak sedarkan diri di dalam kereta kerana kepanasan di Booneville.

Polis negeri mengatakan kereta itu diparkir di luar rumah ibu yang berusia 21 tahun pada hari Isnin. Dia memanggil polis sekitar jam 2 petang mengatakan bahawa ketika dia bangun dari tidur pada siang hari, anak-anaknya hilang.

Seorang pegawai polis Booneville yang bergegas ke rumah mendapati kanak-kanak itu, kedua-duanya tidak sedarkan diri, terbaring di papan lantai tempat duduk belakang. Polis negeri mengatakan Laykn Petchenik yang berusia tiga tahun kemudian dinyatakan meninggal dunia di sebuah hospital. Mayatnya telah dibawa ke Makmal Jenayah Negeri Arkansas untuk dibedah siasat.

Bayi perempuan berusia 15 bulan itu stabil, tetapi dalam keadaan kritikal di hospital Little Rock.

Menurut Perkhidmatan Cuaca Nasional, suhu sekitar 95 darjah di kawasan itu pada hari Isnin. Tiada tangkapan dilaporkan buat masa ini.

Sumber: KUTV

Join Telegram

Samsung Mungkin Tidak Menyertakan Pengecas Dalam Kotak Telefon Pintar Baru Seawal Tahun Hadapan

Baru-baru ini, kita telah mendengar laporan mengatakan Apple mungkin tidak menyertakan pengecas dalam telefon pintar terbaru mereka. Kini, selain daripada Apple, pihak Samsung juga dilihat sedang mempertimbangkan perkara yang sama.

Melalui laporan baru dari Korea Selatan, Samsung dikatakan sedang melihat kepada idea untuk tidak menyertakan pengecas dalam kotak telefon pintar baru.

Salah satu sebabnya dikatakan adalah untuk mengurangkan kos, apatah lagi dengan pengecas yang kini telah dipunyai oleh ramai pengguna seluruh dunia, selepas lebih 10 tahun telefon pintar diperkenalkan.

Pengurangan kos ini dijangka akan menyelarikan peningkatan kos untuk telefon pintar 5G yang masih membawakan tanda harga yang tinggi.

Buat masa ini, Samsung dikatakan masih mempertimbangkan perkara ini, dan sekiranya ya, maka beberapa model yang akan dipasarkan pada tahun 2021 kelak, mungkin tidak menyertakan pengecas bersama dengannya dalam kotak jualan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.