COVID-19: Elakkan Laga Bahagian Tubuh Badan Seperti Genggaman Penumbuk Sebagai Pengganti Salam – KKM

Posted on

Orang awam dinasihatkan agar mengelakkan sebarang sentuhan fizikal seperti melagakan mana-mana bahagian tubuh badan sebagai pengganti kepada aktiviti bersalaman.

Contoh yang ditujukan adalah perlakuan melagakan genggaman penumbuk, siku atau kaki, memetik kenyataan Kementerian Kesihatan (KKM) di laman Twitter, hari ini.

Justeru, orang awam dinasihatkan untuk mengikuti tiga langkah yang ditetapkan KKM dalam usaha membantu memutuskan rantaian jangkitan COVID-19 iaitu kerap mencuci tangan, menjaga penjarakan fizikal sekurang-kurangnya satu meter dan memakai pelitup muka di tempat awam.

Dalam masa sama, 3S juga perlu dielakkan iaitu Sesak (berada di tempat sesak), Sempit (tempat sempit dan tertutup) dan Sembang Dekat (bersembang dalam jarak dekat).

Sumber: KKM

Join Telegram

Huawei Watch Fit Hadir Ke Pasaran Malaysia – Berharga RM499

Huawei kini agak aktif dalam pengenalan peranti-peranti dibawah ekosistem mereka. Selepas mengumumkan sebuah tablet baru semalam, hari ini Huawei Malaysia turut mengumumkan pengenalan jam tangan pintar terbaru mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Huawei Watch Fit.

Huawei Watch Fit hadir dengan rekaan muka jam empat segi, selain ditujukan untuk mereka dengan gaya hidup aktif.

Huawei mengatakan Watch Fit menyertakan lebih 96 mod bersenam berbeza, dilengkapi skrin AMOLED HD, serta ketahanan bateri sehingga 10 hari lamanya.

Bagi anda yang berminat, boleh mendapatkan jam tangan pintar terbaru ini bermula 9 September 2020 pada harga RM499 sebuah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.