Budak 3 tahun melecur ketika cuba buang botol ‘hand sanitizer’ ke dalam api

Posted on

Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun melecur teruk akibat disambar api selepas cuba membuang botol pencuci tangan yang kosong ke dalam api ketika ibunya sedang membakar sampah.

Mangsa yang dikenali sebagai Ganjar melecur teruk pada bahagian muka serta badan dan kini dirawat di Hospital Mandaya, Kerawang.

Sementara itu, beberapa foto Ganjar dalam keadaan berbalut tular di media sosial selepas ia dimuat naik di Facebook milik saudaranya, Kiki.

Menurut Kiki, bapa Ganjar baru beberapa bulan bekerja sebagai penjaga kolam di Tengerang dan kini terpaksa berhenti sementera disebabkan perintah kawalan berkurung akibat Covid-19.

Kiki turut meminta sumbangan orang awam demi meringankan beban yang dihadapi Gajar dan keluarga bagi melangsaikan bil-bil hospital.

Join Telegram

Baca : Ibu Gigih Jual Jeruk Mangga “Online”, Talian Hayat Keluarga Tampung Anak Sakit Paru-Paru Kronik

Microsoft Edge Akan Disokong Untuk Windows 7 Sehingga Julai 2021

Microsoft Edge merupakan salah satu pelayar web yang semakin meningkat popularitinya akhir-akhir ini. Ia hadir berasaskan enjin Chromium, selain turut menyertakan sokongan untuk pelbagai sistem operasi.

Pelayar web ini turut ditawarkan untuk sistem operasi Windows 7, dan memandangkan sokongan rasmi untuk sistem operasi berkenaan telah pun tamat, kini Microsoft mengatakan mereka akan menyokong Edge untuk Windows 7 sehingga 15 Julai 2021 kelak.

Ini bermakna, pengguna masih boleh menggunakan sejumlah ciri-ciri baru yang akan hadir pada Microsoft Edge untuk tempoh setahun lagi sebelum memilih untuk menaik-taraf pelayar web atau sistem operasi anda.

Pihak Microsoft turut mengalakkan pengguna untuk menaik-taraf ke Windows 10 dalam terus menikmati ciri baru dan juga perlindungan sekuriti yang baik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.