Ebby Yus Selamat Berangkat Ke Umrah Dan Beliau Pergi Dengan Tajaan Seorg Sahabat. Allahu, Murah Rezeki Sahabat Itu

Posted on

PELAWAK Ebby Yus selamat berangkat ke Makkah bagi menunaikan ibadah Umrah pada Isnin bersama seorang sahabat.

Menurut pelawak itu, pemergian selama dua minggu dibiayai seorang sahabat prihatin yang mahu dirahsiakan namanya.

“Saya berharap sepanjang di Tanah Suci, saya mampu menjalankan ibadah dengan baik dan kembali semula ke Malaysia dengan selamat.

“Terima kasih kepada seluruh peminat yang mendoakan kesembuhan saya, juga kepada rakan-rakan artis,” katanya menerusi satu kenyataan dikeluarkan Yayasan Kebajikan Artis Tanahair (YKAT).

Ebby terima sumbangan daripada Datuk DJ Dave dari YKAT

Ebby atau nama sebenarnya Muhammad Yunus Abdul Rashid, 55, sudah setahun tidak bekerja akibat jantung kembali lemah selain masalah buah pinggang bocor.

Sementara itu, bercakap tentang penyakitnya, pelawak itu berkata, dia merahsiakan penyakitnya berikutan enggan menyusahkan orang lain.

Bagaimanapun apabila setelah lebih setahun, saya tidak boleh berahsia lagi, kawan-kawan bercerita juga.

“Saya ucapkan terima kasih kepada Datuk DJ Dave dan kawan-kawan yang lain kerana sudi melawat saya dan saya amat menghargainya,” katanya yang menderita pelbagai penyakit kronik termasuk kencing manis dan masalah jantung.

Dalam pada itu, pengerusi yayasan itu, Datuk DJ Dave ketika melawatnya pada Isnin berkata, pihaknya dalam usaha membuat rundingan sebuah stesen televisyen bagi memberi peluang kepada artis yang uzur dan kurang berkemampuan untuk terlibat dalam program-program dianjurkan.

“Saya sudah bawa cadangan itu kepada menteri berkenaan dan sedang menunggu keputusan yang akan dibuat.

“Saya amat berharap melalui rancangan itu, kita boleh terus membantu artis-artis yang memerlukan kerana selama ini amat jarang sekali artis yang sudah tua dan uzur diberi peluang muncul dalam program TV. Kita ada cara untuk melakukannya,” kata DJ Dave.

Sumber Artikel: MSTAR ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.