Emma dan Syed Abdullah dah nikah? Ini komen balas Emma Maembong dan kakaknya

Posted on

Lagi kisah tentang hubungan antara pelakon Emma Maembong dengan seorang jejaka bernama Syed Abdullah. Kali ini keisah mereka nampaknya menjadi semakin panas apabila timbul dakwaan mengatakan mereka sudah berkahwin.

Dakwaan terbabit menajdi bualan ramai apabila seorang pengikut Instagram @memes_puaka mendedahkan bahawa Emma Maembong dan Syed Abdullah sebenarnya dah bernikah dan kini adalah pasangan suami isteri.

Kata lelaki ini dia menjadi saksi yang mana Syed Abdullah menujukkan gambar kononnya mereka dah nikah.

Ini antara sedutan dari kata-kata lelaki berkenaan:

“Mereka berdua dah bernikah. Syed menunjukkan gambar mereka ketika dalam penerbangan ke Dubai.

“Syed mahu berhenti jadi pramugara dan menceburkan diri dalam kerjaya seni. Syed sedang kumpul duit untuk mengadakan majlis sanding dan membeli rumah,”

Menurut komen itu lagi, pengguna laman sosial terbabit terpaksa mendedahkan perkara itu kepada umum selepas kasihan melihat Syed Abdullah teruk dikecam sehingga menimbulkan fitnah.

Ini fotonya:

Sehingga kini, Emma Maembong masih lagi tak bercerita untuk memberi kepastian mengenai status sebenar dia dan Syed.

Pelakon cantik itu tidak menjawab panggilan dan mesej dari pihak media ketika ini.

KOMEN BEBY MAEMBONG

Oleh kerana tuduhan ini menjadi tanda tanya ramai pihak, akhirnya kakak kepada Emma maembong iaitu Beby maembong tampil membuat komen belas tentang hal ini.

Seorang followernya telah bertanya hal ini kepada Beby Maembong dan Beby berkata bahawa adiknya itu masih lagi belum berkahwin.

Ini jawapan dari Beby Maembong:

“belum (kahwin), fitnah merata”

Sementara itu, apabila berita ini disiarkan di Harian Metro, Emma Maembong nampaknya telah memberi respon balas tentang hal ini.

INI RESPON EMMA MAEMBONG

Emma Maembong melahirkan rasa hairan kenapa berita ini dikeluarkan dan ianya berdasarkan fitnah semata-mata.

Ini komen Emma Maembong:

Baru-baru ini, kisah Emma dan Syed yang merupakan abang kepada Menteri Belia dan Sukan menjadi buah mulut apabila ada gambar mereka telah tersebar di laman sosial

Yang menjadi perbualan adalah kerana Emma Maembong tidak bertudung dan berpakaian agak terdedah ketika bersama Syed Abdullah Syed Abdul Rahman.

Sehingga ini, kedua-dua pihak telah memuatnaik permohonan maaf secara terbuka di laman Instagram masing-masing tanpa mendedahkan status hubungan mereka.

Terdahulu…Emma Maembong, Syed Abdullah Didakwa Sudah Bernikah?

Beberapa hari lalu tular di media sosial beberapa keping gambar mesra Emma Maembong tidak bertudung bersama Syed Abdullah, yang juga merupakan abang kepada Menteri Belia & Sukan, Syed Saddiq.

Susulan gambar mesra yang tersebar, hubungan pasangan tersebut terus menjadi tanda tanya netizen. Terdahulu, pasangan ini dikatakan sedang hangat bercinta apabila sering memuat naik foto bersama. Bagaimanapun, kepsyen gambar yang dimuat naik menjelaskan mereka hanya kawan baik sahaja.

Namun, hari ini tular lagi satu cerita dimana timbul dakwaan mengatakan bahawa Emma dan Syed Abdullah telah pun berkahwin.

Menerusi Instagram @memes_puaka, seorang individu mendedahkan bahawa Emma dan Syed merupakan pasangan suami isteri.

Individu itu turut mendakwa Syed Abdullah telah menunjukkan gambar pernikahan mereka berdua kepadanya. Menurut individu itu lagi, dia mendedahkan perkara tersebut kerana sudah melibatkan isu fitnah dan timbul rasa bersalah jika dia hanya mendiamkan diri sahaja.

Bagaimanapun, setakat ini masih tiada penjelasan lanjut daripada pihak Emma mahupun Syed Abdullah berhubung dakwaan tersebut.

 

sumber rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.