kucing mata biru

Fakta Tentang Kucing Putih Mata Biru Ini Buat Peminat Kucing Sebak

Posted on

Bercakap tentang Kucing Putih Mata Biru memang seronok tapi dalam masa yang sama, setiap hari jugak kita belajar perkara baru pasal kucing ini.
Antara fakta menarik tentang kucing yang kebanyakan orang tahu ialah bila kucing ada 3 warna, purata kucing itu betina adalah tinggi.

Sementara itu, kami juga baru-baru ini belajar benda baru melalui satu perkongsian di Twitter mengenai kucing yang berwarna putih – bermula dari sebuah video kucing yang disangka mati tapi sebaliknya hanya tidur.

kucing mata biru

Melalui perkongsian tersebut, secara mudahnya kami ringkaskan, kebanyakan kucing putih yang mempunyai mata berwarna biru adalah berpotensi pekak.
Perkara itu juga mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang turut sama berkongsikan sedikit sebanyak tentang haiwan kesayangan mereka itu.

BACA: Perkara yang anda perlu tahu tentang kucing

Melalui perkongsian daripada netizen juga, kebanyakan mengakui kucing putih mereka agak pekak apabila dipanggil.

Kucing Jalanan

kalau mata sebelah biru, sebelah hijau?? ni kucing tepi jalan tapi comel gila! Kucing putih mata biru juga dikenali sebagai kucing yang ramah, lembut, dan penyayang.

Mereka adalah kucing yang ideal untuk keluarga, kerana mereka mudah menyesuaikan diri dan bersikap ramah terhadap anak-anak.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang isu kucing putih ini, bolehlah tambah pengetahuan lebih sikit di sini.

Wetfood atau makanan basah adalah makanan kucing yang terdiri dari bahan-bahan segar dan biasanya berbentuk kalengan atau sachet. Berikut adalah tiga jenis wetfood yang umum ditemukan di pasaran:

  1. Wetfood berbahan dasar daging: Wetfood jenis ini terbuat dari daging sapi, ayam, ikan, atau daging hewan lain yang biasanya dicampur dengan bahan tambahan seperti sayuran, vitamin, dan mineral. Wetfood berbahan dasar daging memberikan protein dan nutrisi yang dibutuhkan oleh kucing untuk menjaga kesehatan dan kekuatan tubuh.
  2. Wetfood berbahan dasar ikan: Wetfood jenis ini terbuat dari ikan seperti tuna, salmon, atau udang. Wetfood berbahan dasar ikan mengandung asam lemak omega-3 dan omega-6 yang baik untuk kesehatan jantung dan sistem saraf kucing.
  3. Wetfood berbahan dasar sayuran: Wetfood jenis ini terbuat dari sayuran seperti kacang polong, wortel, dan bayam. Wetfood berbahan dasar sayuran membantu memenuhi kebutuhan serat kucing dan juga memberikan vitamin dan mineral penting untuk menjaga kesehatan umum kucing.

Korang boleh dapatkan WETFOOD MURAH kat SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.