Hanya Jual Makanan, Pasar Malam Golden Hills Cameron Highlands Mula Beroperasi Hari Ini

Posted on

Pasar Malam Golden Hills yang ditutup akibat Covid-19 sejak Mac lalu, akan beroperasi semula bermula 10 Julai 2020 (Jumaat).

Menerusi kenyataan rasmi oleh Majlis Daerah Cameron Highlands (MDCH), pelancong yang hadir untuk membeli belah di kawasan tersebut dikehendaki mematuhi SOP yang telah ditetapkan.

Waktu operasi Pasar Malam Golden Hills adalah pada setiap hari Jumaat dan Sabtu, dari jam 4 petang hingga 11 malam dan hanya melibatkan jenis perniagaan makanan sahaja.

Semua pengunjung dinasihatkan untuk sentiasa menjaga jarak, memakai penutup mulut dan hidung ketika berada di kawasan tumpuan tersebut.

Sumber: Majlis Daerah Cameron Highlands

Join Telegram

Samsung Mungkin Tidak Menyertakan Pengecas Dalam Kotak Telefon Pintar Baru Seawal Tahun Hadapan

Baru-baru ini, kita telah mendengar laporan mengatakan Apple mungkin tidak menyertakan pengecas dalam telefon pintar terbaru mereka. Kini, selain daripada Apple, pihak Samsung juga dilihat sedang mempertimbangkan perkara yang sama.

Melalui laporan baru dari Korea Selatan, Samsung dikatakan sedang melihat kepada idea untuk tidak menyertakan pengecas dalam kotak telefon pintar baru.

Salah satu sebabnya dikatakan adalah untuk mengurangkan kos, apatah lagi dengan pengecas yang kini telah dipunyai oleh ramai pengguna seluruh dunia, selepas lebih 10 tahun telefon pintar diperkenalkan.

Pengurangan kos ini dijangka akan menyelarikan peningkatan kos untuk telefon pintar 5G yang masih membawakan tanda harga yang tinggi.

Buat masa ini, Samsung dikatakan masih mempertimbangkan perkara ini, dan sekiranya ya, maka beberapa model yang akan dipasarkan pada tahun 2021 kelak, mungkin tidak menyertakan pengecas bersama dengannya dalam kotak jualan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.