Info Banjir : Paras air tiga sungai di Kelantan lepasi tahap waspada

Posted on

Paras air tiga sungai di Kelantan melepasi tahap waspada susulan hujan berterusan di beberapa kawasan sejak semalam.

Menurut laporan infobanjir.water.gov.my, setakat jam 11 pagi hari ini, Sungai Kampung Lembaga di Gua Musang mencatatkan paras air 84.21 meter (m) berbanding paras normal 83.7m.

Sungai Kuala Krai pula mencecah 20.46 m berbanding 20m bacaan paras biasa, manakala Sungai Pergau di Air Bol, Jeli merekodkan bacaan 72.27m berbanding paras biasa 71.3m.

Semalam, Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) mengeluarkan amaran cuaca buruk di daerah Kota Bharu, Bachok, Pasir Puteh dan Kuala Krai di Kelantan, selain Maran, Kuantan dan Pekan di Pahang serta seluruh negeri Terengganu hingga hari ini. – Bernama

Join Telegram

Hanya 8 Bulan Sahaja Dijual, Xiaomi Menghentikan Penjualan Mi 10 Pro 5G

Huawei kini agak aktif dalam pengenalan peranti-peranti dibawah ekosistem mereka. Selepas mengumumkan sebuah tablet baru semalam, hari ini Huawei Malaysia turut mengumumkan pengenalan jam tangan pintar terbaru mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Huawei Watch Fit.

Xiaomi Mi 10 dan Mi 10 Pro adalah peranti mercu pertama dari Xiaomi untuk tahun ini. Ia juga merupakan antara peranti termahal dari Xiaomi sebelum Mi 10 Ultra dilancarkan. Peranti ini hadir dengan skrin kadar segar semula tinggi, kamera 108MP, menyokong pengecasan pantas dan boleh dikatakan adalah peranti mercu yang serba lengkap.

Sehingga bulan ini, peranti Mi 10 Pro 5G baru sahaja 8 bulan berada di pasaran. Terkini Xiaomi dilihat telah menamatkan penjualan peranti ini. Sumber menyemak laman web Xiaomi, kedai atas talian Tmall, Jingdong dan Youpin juga disenaraikan sudah kehabisan stok.

Ini mungkin kerana Xiaomi ingin memberi laluan kepada peranti baharu mereka, iaitu Xiaomi Mi 11. Peranti ini dikatakan akan dilancarkan pada Disember dengan cip Snapdragon 875 pertama dunia dan dipasarkan secara terhad di China. Ia hanya akan dilancarkan semula atau mungkin dijual seperti biasa pada tahun hadapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.