Ini Komen Neelofa Isu Buka Tudung – “Hijab Telah Membawa Saya Menjadi Diri Saya Sekarang Dan Kejayaan Yang Diraih Hari Ini..”

Posted on

Tidak kisah di kec4m, pelakon dan pengacara televisyen Neelofa menegaskan dia tidak akan sesekali membuka tudung walaupun dilantik menjadi duta jenama antarabangsa atau menerima krit1kan mengenai gaya pemakaian tudungnya.

Katanya, hijab telah membawa dia menjadi dirinya sekarang dan kejayaan yang diraih hari ini bermula daripada niatnya untuk bertudung sejak tiga tahun lalu.

“Saya tidak terfikir dan tidak akan sesekali membuka tudung walau sesaat. Hijab ini membawa siapa saya sekarang.

“Ketika di New York untuk MiSK-UNPD Youth Forum baru-baru ini, saya menjadi salah seorang speaker wanita muda bertudung dari negara yang asing bagi mereka dan alhamdulillah imej ini yang membuka mata mereka.

“Saya juga pernah bertanya kenapa Swarovski mahukan saya, jawab mereka saya mewakili wanita muslim dalam usaha meluaskan promosi mereka kepada individu berbeza-beza.

“Kemudian, di Boston pula nanti saya diminta menjadi speaker untuk bercakap mengenai jenama tudung saya. Jadi, ini bukti betapa besarnya kuasa sehelai hijab,” katanya pada majlis perlantikan Neelofa sebagai duta Lancome Malaysia di Eco Sanctuary, Banting, Selangor hari ini.

Neelofa juga sebelum ini dikec4m kerana memakai seluar jeans yang did4kwa menampakkan bahagian lututnya ketika bercuti di luar negara bersama keluarganya.

Malah, ketika pelakon drama Suri Hati Mr Pilot itu berada di Milan, Itali, dia sekali lagi menerima kr1tikn netizen apabila memakai tudung yang menampakkan sebahagian kecil anak rambutnya.

Mengulas mengenai perkara itu kata Neelofa dia berharap agar netizen lebih terbuka dalam menilai fesyen yang dipakainya.

“Ini bukan pertama kali saya memakai seluar jeans koyak dan menyarung inner nude di dalam. Ketika mengacarakan Meletop pun saya pernah beberapa kali mengenakan gaya sama.

“Kemudian, ketika saya di Milan untuk Milan Fashion Week pun, tiada seseiapa yang stereotaip terhadap penampilan saya.

“Orang mungkin tak pernah melihat fesyen terkini dan saya memberi mereka peluang. Satu hari nanti mereka akan tahu,” ujarnya.

VIDEO :

Sumber : Astro Awani Sept 2017

Foto: IG @neelofa Via petuadanresepibonda

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.