Takwim Penggal & Cuti Persekolahan 2021

Ini Senarai Takwim Penggal & Cuti Persekolahan 2021 Dikeluarkan KPM Yang Semua Mak Ayah Kena Tahu

Posted on

Kementerian Pendidikan (KPM) telah menyenaraikan senarai takwim bagi penggal dan cuti persekolahan untuk. semua sekolah kerajaan dan sekolah bantuan kerajaan bagi tahun 2021.

Timbalan ketua pengarahnya (Sektor Operasi Sekolah), Adzman Talib berkata, penggal persekolahan bagi sesi 2021 akan bermula pada 20 Januari dan tamat pada 9 Disember bagi sekolah-sekolah dalam negeri Kumpulan A.

“Manakala bagi sekolah-sekolah dalam negeri Kumpulan B, penggal persekolahan bagi sesi 2021 akan bermula pada 20 Januari dan tamat pada 10 Disember,” katanya menerusi satu kenyataan rasmi, hari ini.

Selain itu, KPM juga telah menyelaraskan tarikh-tarikh cuti perayaan bagi sesi persekolahan 2021 yang melibatkan perayaan Tahun Baru Cina, Hari Raya Aidil Fitri, Hari Keamatan, Hari Gawai Dayak, Deepavali dan Hari Krismas.

“Semua sekolah hendaklah mematuhi peruntukan cuti tambahan oleh KPM sempena perayaan utama bagi sambutan Tahun Baru Cina, Hari Raya Aidil Fitri dan Deepavali.

“Peruntukan cuti tambahan berkenaan tidak perlu diganti,” tambah kenyataan itu lagi.

Perincian takwim penggal dan cuti persekolahan 2021 bagi negeri-negeri Kumpulan A adalah seperti dalam Lampiran A dan bagi negeri-negeri Kumpulan B adalah seperti dalam Lampiran B.

Manakala bagi maklumat terperinci berkenaan cuti perayaan adalah seperti dalam Lampiran C.

Takwim Penggal & Cuti Persekolahan 2021

Bagi resolusi lampiran lebih jelas, anda boleh muat turun di sini: https://www.moe.gov.my/takwim/takwim-sekolah-2021

Sumber: KPM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.