“Kalau Betul Saya Beli Sejuta, Baik Beli 10 Juta Pengikut Instagram”

Posted on

Baru-baru ini Neelofa tersenarai antara selebriti di Malaysia mempunyai pengikut palsu di Instagram. Terkilan dengan hal itu, Neelofa ‘sekolahkan’ individu tersebut dengan membetulkan terma yang digunakannya.

“Sebetulnya, dia patut menggunakan terma ‘bad followers’ atau mereka yang mengikut sekadar untuk menghentam. Mereka tidak ubah seperti ‘haters’. Daripada saya kononnya beli lebih sejuta pengikut palsu, lebih baik beli 10 juta”

Baca :Neelofa Ikat Kontrak Dengan Agensi Fesyen Eropah

Jelasnya lagi, apabila individu terbabit mendakwa dirinya mempunyai pengikut palsu seolah menunjukkan dirinya membeli pengikut pula. Malah, Neelofa memberitahu beliau tahu sedikit sebanyak mengenai individu tersebut.

“Apabila dia menggunakan terma pengikut palsu, ramai yang mula beranggapan lain. Kenapa perlu dia berbuat begitu? Ia membuatkan ada orang salah faham apabila mereka ingat saya membeli pengikut di Instagram,” jelasnya.

Melalui laman Twitter, nama Neelofa berada pada kedudukan teratas dalam senarai terbabit diikuti dengan beberapa selebriti lain seperti Zizan Razak, Uqasha Senrose, Nora Danish, Hanis Zalikha, Hairul Azreen dan lain-lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.