“Kalau Sambung Belajar Tapi Tiada Pengalaman Tak Guna” – Ismail Izzani

Posted on

Pasti ramai tahu penyanyi Ismail Izzani mengambil keputusan untuk tidak menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun lalu atas sebab-sebab tertentu.

Usianya baru mencecah 19 tahun, bagaimanapun Ismail berkata dia masih tidak mempunyai perancangan untuk menyambung pelajaran. Katanya lagi, buat masa ini dia mahu memberi fokus pada kerjayanya.

“Bagi saya, kalau sambung belajar tetapi tiada pengalaman pun, tiada gunanya. Buat masa sekarang, susah sebab jadual kerjaya memang padat.

“Sebenarnya, saya jenis orang yang susah untuk duduk dan belajar. Saya suka belajar berdasarkan pengalaman dan pendapat orang.

“Apapun, saya hormat orang yang sambung belajar seperti rakan seperjuangan iaitu Naim Daniel yang tamat belajar dahulu, baru dia fokus dalam bidang muzik,” katanya kepada Kosmo!

Dalam pada itu, Ismail memberitahu dia tidak menolak andai suatu hari dibukakan hati untuk menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.

Terdahulu, Ismail memberitahu dia mahu mengambil jurusan komunikasi media memandangkan minatnya ke arah itu selain muzik. Katanya lagi, dia berminat untuk menjadi pengacara atau menceburkan diri dalam bidang berkaitan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.