Kecewa Lagu Bobo Dikecam, Aliff Syukri Luah Hasrat Mahu Nyanyi Nasyid

Posted on

Kegigihan Datuk Aliff Syukri ingin menjadi seorang penyanyi berterusan apabilan usahawan itu berhasrat untuk menyanyikan lagu nasyid pula. Jelasnya hasrat itu dibuat kerana kecewa lagu terbarunya Bobo Dimana dikecam hebat.

“Sejujurnya, saya ada menerima tawaran menyanyikan lagu nasyid daripada beberapa orang komposer. Saya mungkin akan mempertimbangkan untuk menerima kerana semua lagu yang saya nyanyi asyik kena kecam sahaja”

“Saya harap anda semua tak kecam-kecam lagi, doakan yang terbaik untuk saya sebab manusia ini boleh berubah-ubah,” katanya kepada m Star Online mengenai tawaran menyanyikan lagu nasyid pula.

Selain itu isteri Aliff, Shahida yang juga salah seorang ahli kumpulan nasyid Solehah dulu memberitahu suaminya kini dalam proses bekerjasama dengan penyanyi nasyid, Hafiz Hamidun yang akan membuat lagu untuknya.

“Kita suruh Aliff nyanyi sebab Hafiz Hamidun dah buat lagu, tinggal nak nyanyi sahaja. Insya-Allah kita akan pastikan dia nyanyi lagu nasyid. Dia memang tahu suara dia tak berapa nak sedap tapi sebab suka nak jadi artis, kita usahakanlah dia jadi artis nasyid. Siapa sokong?,” tulisnya.

Baguslah kalau Aliff dah mula menyanyikan lagu nasyid, walaupun suara tidaklah berapa lunak tapi sekurang-kurangnya menyanyikan lagu ketuhanan. Moga Aliff tidak dikecam ramai lagi selepas ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.