Kedai makan, restoran dibenar sehingga jam 10 malam

Posted on

Mesyuarat Khas Covid-19 memutuskan operasi kedai makan dan restoran di Kota Bharu dihadkan sehingga jam 10 malam susulan peningkatan kes Covid-19 di negeri ini.

Perkara tersebut dimaklumkan Yang Dipertua Majlis Perbandaran Kota Bharu – Bandaraya Islam (MPKB-BRI), Tuan Zainal Abidin Tuan Yusuf dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut kenyataan tersebut, arahan itu berkuat kuasa hari ini sehingga 6 Disember dan masyarakat diminta mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan.

Kelantan diletakkan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) sejak 21 November lalu selepas berlaku peningkatan mendadak Covid-19 di negeri ini.

Empat hari lalu, Kota Bharu pula diletakkan di bawah kawasan zon merah selepas mencatatkan jumlah jangkitan Covid-19 yang tinggi.

Join Telegram

Hanya 8 Bulan Sahaja Dijual, Xiaomi Menghentikan Penjualan Mi 10 Pro 5G

Huawei kini agak aktif dalam pengenalan peranti-peranti dibawah ekosistem mereka. Selepas mengumumkan sebuah tablet baru semalam, hari ini Huawei Malaysia turut mengumumkan pengenalan jam tangan pintar terbaru mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Huawei Watch Fit.

Xiaomi Mi 10 dan Mi 10 Pro adalah peranti mercu pertama dari Xiaomi untuk tahun ini. Ia juga merupakan antara peranti termahal dari Xiaomi sebelum Mi 10 Ultra dilancarkan. Peranti ini hadir dengan skrin kadar segar semula tinggi, kamera 108MP, menyokong pengecasan pantas dan boleh dikatakan adalah peranti mercu yang serba lengkap.

Sehingga bulan ini, peranti Mi 10 Pro 5G baru sahaja 8 bulan berada di pasaran. Terkini Xiaomi dilihat telah menamatkan penjualan peranti ini. Sumber menyemak laman web Xiaomi, kedai atas talian Tmall, Jingdong dan Youpin juga disenaraikan sudah kehabisan stok.

Ini mungkin kerana Xiaomi ingin memberi laluan kepada peranti baharu mereka, iaitu Xiaomi Mi 11. Peranti ini dikatakan akan dilancarkan pada Disember dengan cip Snapdragon 875 pertama dunia dan dipasarkan secara terhad di China. Ia hanya akan dilancarkan semula atau mungkin dijual seperti biasa pada tahun hadapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.