“Kekasih Bacakan Surah Yasin Setiap Hari Untuk Saya” – Ruhainies

Posted on

Pernah menolak cinta kekasih, Mr E dulu, namun hati Ruhainies mula terbuka dengan keteguhan agama kekasih apabila beliau membacakan surah Yasin setiap hari buatnya ketika jatuh sakit di set pengambaran tempoh hari.

“Akhirnya Tuhan menunaikan doa saya apabila dipertemukan dengan lelaki yang membuatkan saya jatuh cinta dan bersedia untuk berkahwin. Saya pula bukannya memandang paras rupa dan kedudukan, sebaliknya hati serta keteguhan agama”

“Saya bertambah yakin dengan keikhlasan Mr E apabila melihatnya membaca Surah Yasin setiap hari, selama dua minggu, ketika saya jatuh sakit sewaktu menjalani penggambaran program travelog baru-baru ini”

Bagaimanapun Ruhainies berasa terluka apabila netizen mendakwa beliau mengejar lelaki berharta sedangkan beliau tidak pernah menunjukkan kekayaan Mr E biarpun dirinya mengetahui status kekasihnya yang sebenar.

“Bagi saya, kalau Mr E tidak kaya dan berharta sekali pun, inilah lelaki yang saya idamkan sebagai jodoh. Saya tidak pernah beritahu identiti Mr E, malah apa yang dia ada pun saya tidak tunjuk. Kebanyakan netizen hanya membuat spekulasi”

“Kalau ikutkan, Mr E mengejar saya sejak setahun lalu, tetapi saya tidak melayannya. Sedangkan, saya bukannya tidak tahu siapa Mr E. Hati saya hanya terbuka untuk mengenalinya dengan lebih rapat apabila melihat kesungguhannya,” jelasnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.