Time to start that diet

KKM Tawarkan Set Pelangsingan Percuma, Tak Perlu Berlapar, Boleh Turunkan Berat Badan Dengan Sihat

Posted on

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkongsi kepada masyarakat ‘slimming set’ atau set menguruskan badan yang sangat berkesan dan dijamin selamat untuk digunakan.

KKM dalam kenyataan di Twitter hari ini berkata, slimming set tersebut mempunyai tiga program yang perlu diikuti iaitu makan tanpa berlapar, air untuk detok dan bakar lemak.

Katanya, menerusi makan tanpa berlapar, setiap individu perlu mengamalkan pengambilan makanan menggunakan konsep suku-suku separuh sebanyak tiga kali sehari. Makanan tersebut yang lengkap dengan vitamin, mineral dan serat adalah lulus KKM dan dijamin kesihatan berpanjangan.

Selain itu, bagi membantu detoksifikasi badan secara semulajadi, air kosong juga perlu diminum sebanyak 6-8 gelas sehari. Bukan sahaja dijamin selamat, malah minum air kosong merupakan ‘petua’ awet muda.

Bagi membakar lemak degil, tidak perlu mengambil ‘fat burner’ di pasaran sebaliknya lakukan senaman sebanyak 5 kali seminggu. Senaman boleh membantu meningkat metabolisma dan mengurangkan stess. Malah anda akan tidur lebih lena dan dijamin bertenaga keesokkannya.

Sumber: KKM Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.