Kononnya Boleh Kabulkan Permintaan, Seorang Doktor Kerugian, Ditipu Beli ‘Lampu Ajaib’

Posted on

Dua orang India dari negara bahagian Uttar Pradesh, India ditangkap minggu ini kerana didakwa menipu seorang doktor tempatan untuk membayar $335,000 dolar kepada mereka hanya kerana tertarik dengan lampu ajaib yang didakwa ‘mampu mengabulkan segala permintaannya.’

Doktor dari daerah Khairnagar, di kota Meerut itu pertama kali bertemu dengan dua orang tersebut pada tahun 2018, ketika mengunjungi rumah pesakit untuk memberikan rawatan luka setelah pembedahan.

Suatu hari, ketika berada di rumah pesakit, doktor itu menemui ‘tantrik’ yang digambarkan mempunyai kekuatan magisnya, dan kemudian berjanji untuk menjadikan doktor tersebut sebagai jutawan. Tantrik tersebut segera memperkenalkan doktor itu kepada pasangannya dan kedua mereka menawarkan untuk menjual Aladdin Ka Chirag (Lampu Aladdin) untuk memenuhi hajat dalam kehidupan sebenar dengan hanya 2.5 juta ($ 335,000). Doktor itu pun bersetuju.

Tertipu kerana membeli lampu Aladdin, doktor tersebut mendakwa bahawa kedua-dua mereka itu sangat meyakinkan, kerana menggunakan minyak wangi untuk menipu dia untuk berfikir bahawa jin (jin) keluar dari lampu.

Dia kemudian menyedari bahawa jin ajaib itu sebenarnya seorang individu, tetapi pada masa itu dia telah membayar secara ansuran hampir semua wang yang telah mereka persetujui .

Setelah membuat berkali-kali pembayaran, doktor itu meminta untuk membawa pulang lampu Aladdin tersebut bersamanya, tetapi kedua lelaki itu terus memberitahunya bahawa itu adalah pantang larang, jika seseorang menyentuh lampu aladdin itu, maka akan menyebabkan perkara buruk terjadi kepadanya. Setelah permintaannya ditolak beberapa kali, doktor tersebut akhirnya menyedari dia ditipu dan membuat laporan polis untuk menahan kedua-dua orang itu.

Individu serta seorang rakannya ditangkap polis, dan lampu “ajaib” itu dirampas. Malangnya, polis tidak dapat ‘meyakinkan jin untuk keluar dari benda tersebut’. Mereka kini mencari seorang lagi suspek, yang ternyata adalah isteri individu tersebut.

Sumber : Odditycentral.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.