“Kulit Wajah Saya Rosak, Naik Penuh Dengan Biji-Biji”

Posted on

Bergelar selebriti sudah tentu perlu menjaga penampilan dan perlu memakai mekap setiap kali muncul di kaca televisyen. Izara Aishah mendedahkan kulit wajahnya rosak akibat menggunakan mekap terlalu lama ketika penggambaran.

Menurut Izara, penggambaran tanpa henti membuatkan kulitnya bermasalah dan doktor menasihatkan supaya berehat daripada menjalani penggambaran serta mengenakan solekan dalam masa yang panjang.

“Sebenarnya saya menjalani penggambaran tanpa henti dari drama bersiri Jodoh-Jodoh Annisa yang mengambil masa setahun kemudian terus ke set Ombak Rindu.

“Oleh sebab itu, kulit wajah saya rosak kerana solekan yang saya gunakan sepanjang penggambaran itu terlalu lama hingga ia difahamkan telah meresap ke dalam kulit. Jadi selepas berjumpa dengan doktor pakar kulit, dia nasihatkan untuk saya berehat seketika,” katanya kepada HLive.

Kata Izara lagi, kulitnya menjadi lebih teruk selepas menjalani penggambaran di persekitaran yang tidak bersih dan berhabuk sehingga wajahnya penuh dengan biji-biji.

“Semasa menjalani penggambaran Jodoh-Jodoh Annisa kulit saya menjadi teruk lebih-lebih lagi apabila terpaksa shooting di sebuah kilang yang penuh dengan habuk.

“Selepas itu, di set Ombak Rindu pula saya perlu menyelam di dalam sungai dan tidak lama selepas itu kulit muka saya naik penuh dengan biji-biji,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.