Lagu Haram Ungguli AJL33. Ini Senarai Penuh Pemenang Anugerah Juara Lagu ke 33

Posted on

Anugerah Juara Lagu 33 (AJL33) berlangsung pada malam ini dengan 12 lagu berentap di pentas final AJL 33. Paling mencuri perhatian ialah tiga lagu hasil ciptaan Hael Husaini iaitu Haram, Hajat dan Nisan Cinta yang berjaya mara ke peringkat akhir pada malam bertempat di Axiata Arena, Bukit Jalil. Korang semua dah ready ke?

JUARA ANUGERAH LAGU 33

Tempat ke 2
Bunga (Ara Johari)

Tempat ke 3
Sampai Bila (Misha Omar)

Vokal Terbaik
Sampai Bila (Misha Omar)

Persembahan Terbaik
Di Matamu (Sufian Suhaimi)

Namun hasrat peminat muzik tanah air untuk melihat persembahan ‘otai’ rap negara tidak kesampaian apabila Altimet nekad tidak akan beraksi menyanyikan lagu Bunga pada malam anugerah itu nanti. Pendirian Altimet ini bertepatan dengan hasratnya yang mahu bersara secara rasmi daripada bergelar penyanyi sejak November tahun lalu. Menurut info awal, kumpulan Defam bakal menyanyikan lagu Bunga milik Altimet nanti.

Paling menarik perhatian ialah penampilan beberapa penyanyi ‘senior’ seperti Misha Omar, Siti Sarah dan Jaclyn Victor yang dijangka bakal memberi saingan sengit kepada penyanyi baru yang lebih dikenali sebagai ‘budak baru nak up’.

Alif Satar, Sherry kemudi AJL

Sama seperti tahun lalu, AJL33 mengekalkan gandingan Sherry Al Hadad dan Alif Satar sebagai pengacara selain turut dimeriahkan lagi dengan persembahan kumpulan Search, artis-artis genre hip-hop tanah air dan BBNU seperti Sarah Suhairi, Ismail Izzani dan Nabila Razali.

Karpet Merah AJL33 turut boleh ditonton di YouTube TV9Malaysia, aplikasi Hot FM, media sosial Instagram Senang Terhibur dan di laman web atau aplikasi tonton. Liputan lanjut Karpet Merah AJL33 dari 9.00 malam hingga 9.30 malam akan disiarkan khas di YouTube TV9Malaysia.

Sumber : ohbulan / mediaohsem

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.