Tidak Tahu Punca, Lelaki Ini Selamba Kunyah Lidah Biawak Hidup

Posted on

Kadang-kadang bukan semua kejadian kita boleh tafsir dengan otak kita yang waras. Contohnya mengenai satu video yang tersebar baru-baru ini di laman sosial. Tidak jumpa logik perbuatan pelaku tersebut ke atas seekor biawak – yang masih hidup.

Melalui perkongsian Persatuan Haiwan Malaysia, lokasi dan maklumat lain berkenaan kejadian tersebut masih tidak diperolehi.

“Makan biawak yang ditangkap hidup-hidup satu pelanggaran terhadap kebajikan haiwan liar dalam Akta Pemuliharaan Hidupan Liar 2010 kerana mematikan haiwan dengan cara kejam,” jelas kenyataan di Facebook tersebut.

Kami tidak sarankan anda untuk menonton video ini tapi jika anda mahu juga, klik saja di sini. Semoga pelaku dapat ditangkap dan perlakuan kejam sebegini tidak akan terjadi lagi.

Kandungan

Tonton Video Dibawah :

Sumber : Gulapop

Join Telegram

Huawei Watch Fit Hadir Ke Pasaran Malaysia – Berharga RM499

Huawei kini agak aktif dalam pengenalan peranti-peranti dibawah ekosistem mereka. Selepas mengumumkan sebuah tablet baru semalam, hari ini Huawei Malaysia turut mengumumkan pengenalan jam tangan pintar terbaru mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Huawei Watch Fit.

Huawei Watch Fit hadir dengan rekaan muka jam empat segi, selain ditujukan untuk mereka dengan gaya hidup aktif.

Huawei mengatakan Watch Fit menyertakan lebih 96 mod bersenam berbeza, dilengkapi skrin AMOLED HD, serta ketahanan bateri sehingga 10 hari lamanya.

Bagi anda yang berminat, boleh mendapatkan jam tangan pintar terbaru ini bermula 9 September 2020 pada harga RM499 sebuah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.