Lelaki PukuI Isteri Pertama, Selepas Tak Tahan Terima Panggilan Bertali Arus Pada Malam Bukan Giliran..

Posted on

Selepas tidah tahan si isteri secara terus menelefonnya bagi meminta agar menghantar motosikal sambil berleter, seorang suami hilang perasaan sabar sehingga bertindak menc3derakan isteri terbabit. Kisah ini berlaku pada tahun 2017 yang lalu & diharap menjadi pengajaran buat suami di luar sana.

Sepanjang tempoh melayari hidup rumah tangga, haruslah kita sabar mengharungi dugaan. Harus saling faham memahami.

Suami mana tidak marah, jika isteri tidak mahu memahami situasi yang sedang dihadapinya. Difahamkan suami tersebut telah menerangkan bahawa belum masanya untuk beliau ke rumah isterinya pada hari kejadian.

Suami dikenakan denda

Lelaki itu, yang merupakan seorang tukang gvnting dijatuhi hukvman pnjara selama enam bulan kerana menyebabkan kec3deraan di muka dan sakit pada bahagian kepaIa isteri beliau oleh Mahkamah Majistret Kota Bharu.

Hukvman terbabit dijatvhkan selepas lelaki tersebut, Mohd Azrul yang berusia 55 tahun mengaku bersalah selepas pertudvhan dibacakan. Ketika beliau melakukan kekassaran tersebut, beliau berada di luar kawalan kerana telah hilang sabar.

Cederra di bibir

Menurut mahkam4h, dalam kejadian pada 11.15 malam pada 28 Oktober lalu, si suami dikatakan hilang sabar dan bertindak mengasarri isteri pertamanya itu sehingga menyebabkan kec3deraan di bibir.

Mohd Azrul  dikatakan bertindak demikian kerana naik hangin bila si isteri pertamanya menelefon berkali-kali  paksa dan meminta supaya dihantar motosikal pada saat itu juga.

Isteri pertama tak mahu memahami

Menurut beliau isteri pertama tidak mahu bertolak-ansur.  Lelaki tersebut telah menerangkan kenapa beliau tidak boleh hantar motorsikal. Hal ini kerana, pada malam kejadian yang juga merupakan bukan gilirannya bermalam di rumah mangsa. Jadi, tidak adil baginya untuk berjumpa isteri pertamanya, jika belum sampai masa gilirannya

Geram dan terus jumpa

Dalam keadaan geram marah, beliau terus pulang berjumpa isteri pertama & kemudiannya bertindak memvkul mangsa berkali-kali di bahagian kepaIa dan muka hingga cederra.  Ini mungkin salah satu ujian yang perlu dihadapi bagi pasangan yang berkahwin lebih dari seorang.

Pastinya beliau serba salah samada mahu berlaku adil dan menjaga hati salah satu pihak. Tidak diketahui motif utama isteri pertama untuk meminta motor lelaki tersebut. Samada isteri pertama sengaja mahu berjumpa atau menggangu giliran isteri yang lain.

Denda

Namun kasihan kepada lelaki berkenaan. Dek kerana sikap isteri pertama yang kurang sabar itu, telah menyebabkan beliau hilang sabar.

Lelaki tesebut dimaklumkan bersalah oleh mahkamah dan  dihukum di bawah seksyen 323 Kanun Kes3ksaan yang dibaca bersama seksyen 326 (a) Kanun Kes3ksaan yang membawa hukvman penjjara tidak lebih stahun atau denda tidak melebihi RM2,000.

Nak buat macam mana, inilah dugaan berkahwin lebih dari satu. Apa pendapat anda?

Sumber: Astro Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.