Mayat Lelaki Tinggal Rangka Ditemukan Dalam Longkang Di Tengah-Tengah Lebuh Raya

Posted on

Mayat seorang lelaki yang sudah tinggal rangka dengan topi keledar masih lagi dikepala ditemukan di dalam longkang di tengah-tengah Lebuhraya Utara Selatan, dekat sini semalam.

Ketua Polis Daerah Nilai Supt Mohd Nor Marzukee Besar berkata mayat lelaki berusia 20-an yang berasal dari Durian Tunggal, Alor Gajah, Melaka itu dijumpai orang awam di Kilometer 281.8 arah utara lebuh raya itu kira-kira pukul 12 tengah hari sebelum memaklumkan kepada pihak polis.

“Siasatan di tempat kejadian telah menemui satu mayat disyaki lelaki yang telah tinggal rangka dalam keadaan terlentang, lengkap berpakaian t-shirt dan seluar panjang berwarna hitam dan mayat juga masih memakai topi keledar.

Mayat itu ditemui dalam longkang yang lebar lebih kurang dua kaki setengah (0.76 meter) dan longkang itu terletak di tengah-tengah lebuh raya,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Marzukee berkata satu beg galas dan satu beg pinggang berwarna hitam turut dijumpai di sisi mayat itu.

“Pemeriksaan juga dibuat ke atas beg pinggang yang dipakai si mati telah menemui satu kad pengenalan dan lesen memandu serta wang tunai lebih kurang RM150 dipercayai milik si mati.

Tiada kenderaan ditemui berhampiran dengan tempat kejadian yang boleh dikaitkan dengan mayat yang ditemui ini. Hasil siasatan pasukan forensik D10 Ibu Pejabat Polis Kontinjen Negeri Sembilan di tempat kejadian tidak menemui sebarang senjata berhampiran tempat kejadian,” katanya.

Katanya punca kematian belum dapat dipastikan dan mayat telah dihantar ke Hospital Tuanku Ja’afar Seremban untuk bedah siasat.

“Kejadian ini dipercayai tiada unsur jenayah dan kes setakat ini diklasifikasikan sebagai kematian mengejut,” katanya.

Beliau berkata pihak keluarga telah dihubungi dan memberitahu kali terakhir mereka melihat si mati pada 23 Mac lepas ketika keluar dari rumah menaiki motosikal untuk berjumpa kawannya di Kuala Lumpur.

“Keluarga si mati juga ada membuat laporan polis berkenaan kehilangannya,” katanya.

— BERNAMA

Join Telegram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.