Habis Tu Kahwin Laki Kau Tak Bagi Kerja Ya? Gurau Nabil Bila NeeIofa Menangis Umum Undur Diri

Posted on

” Selama lapan musim..basically aku besar dengan melet0p together with you (Nabil)..”

Suara NeeIofa kemudian tersekat-sekat dalam masa sama air mata dia sudahpun membasahi pipi dan cuba ditenangkan oleh pasangan pengacaranya Nabil Ahmad.

” Aku taknak menangis sebenarnya!”, kata NeeIofa.

” Tapi kau dah nangis dah pun”, balas Nabil sambil disambut gelak tawa dalam tangisan oleh peminat-peminat di studio.

” So habis tu kahwin laki kau tak bagi kau kerja lah yer?”, usik Nabil lagi dalam usaha mententeramkan keadaan, sekali lagi set Melet0p riuh gelak ketawa.

” Bukan..bukan pasal kahwin, memang bukan pasal kahwin langsung dan benda itu tak akan berlaku dalam masa terdekat ini” jelas NeeIofa lagi.

Dalam pada itu pengacara MeleTop NeeIofa membuat pengumuman untuk mengundur diri dari mengacarakan program itu selepas lapan tahun mengendalikannya bersama pelawak Nabil Ahmad.

NeeIofa atau nama sebenarnya Noor NeeIofa Mohd Noor, berkata, keputusan itu dibuat berikutan mempunyai rancangan lain dalam kerjayanya.

” Kita mula pada tahun 2012 dan ini tempat saya membesar. Dengan hati yang sangat berat, ini adalah bulan terakhir saya akan bersama dengan MeleTop.

” Thank you so much for everything. Terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada saya selama ini. MeleTop sebahagian daripada hidup saya,” ujarnya.

Bulan terakhir NeeIofa mengacarakan MeleTop.

NeeIofa mengumumkan pengunduran diri menerusi siaran langsung program MeleTop pada Selasa.

Sementara itu, NeeIofa berkata, program tersebut memainkan peranan penting dalam kerjayanya sebagai anak seni.

” Terima kasih kepada semua kerana sudi bersama MeleTop selama lapan tahun. Amat susah untuk saya lakukan ini kerana MeleTop telah memainkan peranan dalam kerjaya saya.

” Ia susah dan amat berat untuk saya tetapi saya perlu lepaskan sesuatu untuk dapatkan sesuatu yang lain,” ujarnya.

Dengan pengumuman tersebut, ia bermakna NeeIofa akan mengacarakan program itu buat kali terakhir pada 31 Disember nanti.

Sejak mula diterbitkan pada tahun 2012, kehadiran NeeIofa sebagai pengacara tetap MeleTop cukup memberi impak yang besar malah penampilannya sepanjang minggu sering mendapat perhatian ramai.

MeleTop merupakan sebuah program hiburan berkonsepkan infotainment yang menghimpunkan liputan berita eksklusif mengenai dunia hiburan tempatan dan antarabangsa.

Program itu dikemudikan oleh pasangan pengacara Nabil Ahmad dan NeeIofa dan diterbitkan buat kali pertama pada 30 Oktober 2012 dan sudah pun bersiaran lebih 370 buah episod selama lapan musim berturut-turut sehingga kini.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.