Noryn Aziz Juara Gegar Vaganza 5, Bawa Pulang RM100,000

Posted on

Seperti yang dijangkakan penyanyi Noryn Aziz telah berjaya menewaskan 5 peserta lain apabila persembahan konsistennya telah memikat pihak juri dan seterusnya menabalkan beliau untuk memenangi juara Gegar Vaganza (GV5) musim ke-5.

Di pertandingan akhir beliau membawakan lagu Laskar Cinta duet bersama Awi Rafael dan Where is the Love di segmen battle.

Noryn Aziz yang bergelar juara berjaya merangkul wang tunai RM100,000 sumbangan Astro, penginapan di Royal Chulan Hotel & Resort beserta piala Gegar Vaganza.

Naib juara, Dia Fadila berjaya membawa pulang wang tunai RM50,000 sumbangan Astro, penginapan di Royal Chulan Hotel & Resort dan piala Gegar Vaganza.

Mempertaruhkan lagu Makin Aku Cinta duet bersama Ajai serta lagu Where is the Love di segmen battle.

Tempat ketiga yang dirangkul oleh Zamani berjaya membawa pulang wang tunai RM30,000 sumbangan Astro, penginapan di Royal Chulan Hotel & Resort beserta piala Gegar Vaganza.

Pada malam tersebut Zamani berjaya membawakan lagu Lagu Jiwa Lagu Cinta duet bersama Ameng Spring serta lagu Bunga di segmen battle.

Tempat keempat yang diraih Amelina berjaya membawa pulang wang tunai RM20,000 sumbangan Astro, penginapan di Royal Chulan Hotel & Resort beserta piala Gegar Vaganza.

Amelina membawakan lagu The Power of Love duet bersama Bob serta lagu Teman Pengganti di segmen battle.

Tempat kelima yang dimenangi oleh Mya Ruslee berjaya membawa pulang wang tunai RM15,000 sumbangan Astro, penginapan di Royal Chulan Hotel & Resort beserta piala Gegar Vaganza.

Mya Ruslee membawakan lagu Nisan Cinta duet bersama Ernie Zakri serta lagu Teman Pengganti di segmen battle.

Billy Zulkarnain pula berjaya mendapat tempat keenam dan berjaya membawa pulang wang tunai RM10,000 sumbangan Astro, penginapan di Royal Chulan Hotel & Resort beserta piala Gegar Vaganza.

Duo Billy Zulkarnain membawakan lagu Curiga duet bersama Idayu serta lagu Bunga di segmen battle.

Manakala Zamani telah berjaya menjadi pemenang Bintang Cuckoo Paling Gempak.

Seperti kebiasaan, Datuk Ramli MS dan Datuk Khatijah Ibrahim berada di kerusi juri tetap manakala Datuk DJ Dave dan Joe Flizzow menyertai mereka berdua sebagai juri jemputan.

Dihoskan oleh Nabil Ahmad dan Jihan Muse, GV 5 bersiaran secara langsung dari Auditorium MBSA Shah Alam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.