Objek Dipercayai Janin Bayi Ditemui Dalam Loji Kumbahan Indah Water

Posted on

Satu objek timbul dipercayai janin bayi ditemui dalam satu loji kumbahan sampah Indah Water di Sri Damansara, semalam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, ACP Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, makluman tersebut diterima melalui laporan yang dibuat oleh seorang lelaki pekerja loji tersebut.

“Penemuan janin ini adalah berikutan daripada pekerja yang sedang melakukan pembersihan ‘inlet screen’ di loji kumbahan sampah tersebut, lalu ternampak satu objek seakan janin bayi cukup sifat.

“Sepasukan polis Ibu Pejabat Daerah (IPD) Petaling Jaya telah diarahkan ke tempat kejadian bagi mengesahkan penemuan tersebut, sebelum membungkus dan membawa janin itu ke Hospital Sungai Buloh untuk dibedah siasat,” katanya menerusi satu kenyataan, hari ini.

Dalam pada itu, menurutnya, kejadian tersebut disiasat di bawah Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran dengan jalan membuang mayat secara sulit.

Suspek boleh dihukum penjara selama tempoh dua (2) tahun atau denda atau kedua-duanya sekiranya disabitkan kesalahan.

“Orang ramai yang mempunyai maklumat diminta tampil ke balai polis berdekatan atau terus menghubungi pegawai penyiasat, Inspektor Vanitha a/p Balakrishnan di talian 017-2229832,” tambah kenyataan itu lagi.

Sumber: Polis Daerah Petaling Jaya

Join Telegram

Samsung Mungkin Tidak Menyertakan Pengecas Dalam Kotak Telefon Pintar Baru Seawal Tahun Hadapan

Baru-baru ini, kita telah mendengar laporan mengatakan Apple mungkin tidak menyertakan pengecas dalam telefon pintar terbaru mereka. Kini, selain daripada Apple, pihak Samsung juga dilihat sedang mempertimbangkan perkara yang sama.

Melalui laporan baru dari Korea Selatan, Samsung dikatakan sedang melihat kepada idea untuk tidak menyertakan pengecas dalam kotak telefon pintar baru.

Salah satu sebabnya dikatakan adalah untuk mengurangkan kos, apatah lagi dengan pengecas yang kini telah dipunyai oleh ramai pengguna seluruh dunia, selepas lebih 10 tahun telefon pintar diperkenalkan.

Pengurangan kos ini dijangka akan menyelarikan peningkatan kos untuk telefon pintar 5G yang masih membawakan tanda harga yang tinggi.

Buat masa ini, Samsung dikatakan masih mempertimbangkan perkara ini, dan sekiranya ya, maka beberapa model yang akan dipasarkan pada tahun 2021 kelak, mungkin tidak menyertakan pengecas bersama dengannya dalam kotak jualan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.