‘Orangnya Biasa Je Tapi Makin Pandang,Makin Sayang..’ – Zikir Untuk Kekal Muda & Berseri Jika Diamalkan Berterusan!

Posted on

Doa kecantikan untuk menaikan seri wajah atau muka daripada ayat alQuran atau amalan zikir. Bagi sesiapa yang mengkehendaki supaya muka atau wajah nya berseri bolehlah amalkan bacaan ini (sebaik baiknya selepas solat)

Muka pucat lesu penat boleh disembunyikan dengan alat mekap nan tebal. Tapi…

Percayalah, memang muka lesu penat boleh disembunyikan dengan alat mekap nan tebal. tapi aura semulajadi dari hati, tak kan ada alat solek yang mampu menzahirkannya.

Pernahkah kita melihat seseorang, tidaklah kerana orang itu cantik..orang tu biasa je… Tetapi apabila melihatnya, kita jadi tenang & mudah untuk berbicara. Rasa redup & sejuk hati melihat.

Mungkin siapa tahu, orang sebegini, kuat aura positif dalamannya hasil amalan zikir & ayat alQuran dalam rutin seharian.

Ada 3 cara yang diterangkan dari majalah Pesona Pengantin yang amat mudah untuk diamalkan. Amatlah rugi jika masa lapang kita habiskan dengan mendengar lagu-lagu tidak berfaedah. Apa kata jika kita mulakan rutin harian dengan ayat alQuran & alunan zikir dibibir?

Mula-mula memang berat, percayalah. Bila dah biasa amalkan, tubuh kita akan rindukan alunan zikir & Ayat AlQuran!

Sebagai wanita, kita sinonim dengan istilah ‘Multi-tasking’ mampu lakukan pelbagai tugas dalam satu masa. Memang penat & kadangkala kita lihat,mereka kelihatan penat, tak terurus. Tambah burukkn keadaan, jiwa kecamuk & emosi terganggu. Penat bekerja, terbawa-bawa emosi sehingga bermuka masam, lesu dan tidak bermaya. Manakan tidak, bila penat, dalam hati penuh dengan keluhan, makian dan tidak ikhlas!

Bak kata Prof Dr. Muhaya,Apa yang ada di hati kita, itulah mencerminkan luaran kita….Jadi, elakkan bermuka masam!

Bagi sesiapa yang sudah mengamalkan, Alhamdulillah.. teruskan… Ayat ini juga  ayat pengasih bagi mengeratkan lagi hubungan suami isteri dan ianya juga boleh untuk anak-anak. Siapa tak nak , supaya wajah kita jadi tenang, penyejuk hati bagi yang memandang..

CARA 1

CARA 2

CARA 3

Harus diingat, setiap amalan yang kita lakukan, permulaannya terletak pada niat. Pastikan niat itu untuk kebaikan, lebih-lebih lagi dalam keharmonian rumah tangga. Jangan disalahgunakan niat. Sesungguhnya, Allah SWT Maha Mengetahui niat asal kita, walau sekecil zahrah. SIlakan kongsi untuk kebaikan bersama kita para wanita!

Sumber : Majalah Pesona Pengantin & IG Laudya Cynthia Bella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.