Pengguna Akan Menerima Bekalan Air Paling Kurang Dalam Tempoh 4 Hari Apabila Loji Rawatan Air Mula Beroperasi- Air Selangor

Posted on

Kerja pemulihan di Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor Fasa 1,2,3 dan Rantau Panjang mungkin memakan masa yang lebih panjang sebelum pengguna dapat menggunakan semula bekalan air seperti biasa susulan pencemaran yang masih lagi dapat dikesan di lokasi terlibat.

Menurut Air Selangor, bacaan di kawasan berkenaan berada pada tahap 1 TON sekaligus menandakan ia belum dapat beroperasi seperti biasa.

“Loji Rawatan Air (LRA) akan hanya mula beroperasi jika bacaan 0 TON diperoleh sebanyak tiga kali berturut-turut.

“Apabila mula beroperasi, pengguna akan mula menerima bekalan air paling kurang dalam tempoh 4 hari,” tulis Air Selangor.

Susulan itu, orang ramai disarankan mendapatkan bekalan air melalui lori-lori tangki air dan pili awam sebagai alternatif.

Orang ramai juga boleh mendapatkan bekalan air di Pusat Khidmat Setempat (PKS) yang beroperasi 24 jam sehingga bekalan pulih sepenuhnya.

Ikuti laman sosial rasmi Air Selangor atau www.airselangor.com untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai status bekalan air di tempat anda (jika berkenaan).

Sumber: Air Selangor

Join Telegram

Huawei Watch Fit Hadir Ke Pasaran Malaysia – Berharga RM499

Huawei kini agak aktif dalam pengenalan peranti-peranti dibawah ekosistem mereka. Selepas mengumumkan sebuah tablet baru semalam, hari ini Huawei Malaysia turut mengumumkan pengenalan jam tangan pintar terbaru mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Huawei Watch Fit.

Huawei Watch Fit hadir dengan rekaan muka jam empat segi, selain ditujukan untuk mereka dengan gaya hidup aktif.

Huawei mengatakan Watch Fit menyertakan lebih 96 mod bersenam berbeza, dilengkapi skrin AMOLED HD, serta ketahanan bateri sehingga 10 hari lamanya.

Bagi anda yang berminat, boleh mendapatkan jam tangan pintar terbaru ini bermula 9 September 2020 pada harga RM499 sebuah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.