Remaja Yang Kahwini Isteri Berusia 71 Tahun Kurung Isteri Dalam Rumah

Posted on

Mana-mana pasangan yang baru berkahwin pasti sepert1 di awang-awangan dan akan meluahkan rasa sayang mereka itu melalui pelbagai cara. Namun, cara si suami bernama Selamat ini menunjukkan cinta pada isterinya mungkin kelihatan agak lain daripada orang lain.

Beberapa minggu lepas, perkahwinan antara pasangan yang mempunyai jurang usia sebanyak 55 tahun ini telah menjadi satu berita gempar. Kini, kisah mereka kembali lagi dan berkongsi serba sedikit tentang kisah kehidupan selepas berkahwin.

Meskipun perkahwinan mereka telah menjadi kontroversi, pasangan tersebut tidak berasa malu untuk meluahkan perasaan kasih sayang mereka terhadap satu sama lain, walaupun diperhatikan ramai orang.

Baru-baru ini Selamat telah ditemubual ol3h Detik dan berkongsi sedikit sebanyak tentang kehidupannya bersama Rohaya selepas perkahwinan mereka.

Rohaya sangat cemburu
Saya sangat cemburu bila soal Bunda (Rohaya), ini kerana saya menyayanginya.”

Menurut Coconuts, lelaki berusia 16 tahun itu telah mengakui bahawa dia sebenarnya seorang yang kuat cemburu dan overprotective sehingga dia sanggup mengunci isterinya di dalam rumah setiap kali dia keluar.

“ Ya, saya mengunci dia kerana saya takut orang lain akan masuk rumah ketika saya keluar membeli mi atau rokok. Tetapi apabila saya pulang, saya akan membuka pintu.”

Dia juga ada meluahkan hasratnya untuk mempunyai seorang anak bersama Rohaya jika dikurniakan rezeki.

“ Kalau dah rezeki kami bersyukur dan mudah-mudahan akan dikurniakan anak.”

Kini, pasangan yang sedang hangat bercinta itu sedang berbulan madu di Palembang, Indonesia.

Ditanya tentang ‘malam pertama’
Dua sejoli yang berbeza umur Slamet Riyadi (16) dan isterinya, Rohaya (71) benar- benar mencetus fenomena di kalangan warganet. Kisah cinta itu sepert1 magnet bagi sesiapa sahaja. Sewaktu pasangan itu pergi ke Palembang, selepas menghadiri talk show “Hitam dan Putih” di Trans7 yang di hostkan ol3h Dedy Corbuzier dan Chika Jessica di Jakarta.

Sebelum pulang ke kampung Karangendah, Kecamatan Lengkiti, pasangan tular yang berkahwin pada Ahad lalu (2/7/2017) meluangkan masa untuk rancangan Graha Pena Sumatera Ekspres. Mereka turun dari sebuah Toyota Avanza berwarna merah.

Slamet dilihat memakai kemeja kelabu dan Rohaya memakai kebaya ungu serta tudung yang dibalut lehernya, pada awalnya kelihatan santai. Walau bagaimanapun, kedua-duanya terkejut apabila ramai yang teruja dan mahu mengambil foto bersama.

Keduanya sepert1 selebrit1. “Anda boleh mengambil gambar, tetapi jangan mencubit,” kata isteri Slamet, Rohaya sepert1 yang dilaporkan ol3h Sumatra Express (Jawa Pos Group).

Slamet ‘enjoy’ dengan Rohaya
Slamet berkata, dia semakin “enjoy” sejak berkahwin dengan Rohaya. Walaupun umur 55 tahun berbeza, Slamet mengaku sangat menyukai isteri yang dipanggilnya “ibu”.

Dia berkata, jika sudah berkahwin, pastilah rasa sayang. Katanya lagi dia tidak berminat dengan wanita muda yang lain. “Saya lebih suka Ibu dan mesti setia. Sekiranya ada sesiapa yang mahu memisahkan saya dari Ibu, saya mahu minum racun serangga, “kata Slamet.

Kata-kata Slamet segera disusul ol3h Rohaya. “Jika Mas Slamet tidak setia, saya lari,” katanya. Krew Sumatera Ekspres hadir menyambut Slamet-Rohaya, secara spontan berkata, So Sweet ..!

Suasana itu lebih teruja apabila pasangan itu bercakap tentang “malam pertama”. Ramai yang ingin tahu kerana kedua-dua mereka memberi jawapan yang berbeza.

Slamet berkata, dia telah ‘bersama’ Ibu pada malam pertama. Tetapi, Rohaya berkata sesuatu yang lain. “Belum lagi ah, Ia kosong, ” sambil tersipu malu.

Slamet mahu mempunyai anak dengan Rohaya
Slamet mahu mempunyai anak dari Rohaya. Tetapi, tidak banyak. Hanya satu. Sebenarnya, Slamet telah menyediakan namanya. Bagi lelaki, lelaki itu ialah Andre Maulana. Sekiranya gadis, anak itu bakal diberi nama Putri Permata Sari.

Dia juga memberitahu saya mengenai bulan madunya dengan Rohaya di Monumen Nasional (Monas). Dia mendakwa dia belum sampai ke tingkat paling atas. Tetapi, hanya perkarangan di bawah. Ol3h kerana kagum dengan Monas, Slamet telah tercicir dari kumpulan mereka itu. “Saya sangat menikmatinya di Monas. Angin segar dan menenangkan,”katanya.

Lebih setengah jam Slamet dan Rohaya berada di Graha Pena. Sejurus sebelum berlepas untuk pulang, masih ramai yang “menyerang” mereka untuk meminta gambar bersama. Walaupun mereka kelihatan letih, kedua-dua mereka masih memberi kerjasama dengan bergambar bersama.

Kedua-dua mereka tidak malu untuk bermanja. Setiap kali, Rohaya sentiasa bersandar pada bahu Slamet. Walaupun Slamet, juga nampaknya memegang tangan ibu. “Terima kasih semua,” kata Rohaya dan Slamet dari dalam kereta.

Sumber : lobakmerah via rimbabara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.