“sangat lembut, tenang, simple” – Netizen Kagum Lihat Keperibadian Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah

Posted on

Sultan Pahang, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah diisytiharkan menjadi Ketua Negara yang baharu apabila baginda mengangkat sumpah sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16.

Di sebalik gemilangnya Istiadat Melafaz Sumpah Jawatan dan Menandatangani Surat Sumpah Jawatan yang diadakan hari ini, mata-mata netizen nampaknya tertumpu kepada Raja Permaisuri Agong yang baru, Tengku Ampuan Pahang, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah yang cantik rupawan.

Sumber: Malaysiakini

“Sejuk hati tengok Permaisuri Agong menutup aurat… lambang wanita Islam”

Admin sempat juga jengok di media sosial apa pandangan netizen terhadap Raja Permaisuri Agong yang baru ini.

Ternyata ramai yang menyukai penampilannya yang bertudung litup dan memakai pakaian yang lengkap menutup aurat. Inilah lambang wanita Islam yang patut dijadikan ikutan!

Sumber: Facebook

“Permaisuri ini nampak sangat lembut, tenang, simple dan baik. Inilah yang kita mahukan daripada seorang ‘first lady’”

Tak cukup dengan tu, ramai juga tak kira bangsa kagum dengan gaya dan penampilan yang dibawa Tunku Azizah. Kata netizen, baginda terlihat sangat lembut, peramah dan membawa ciri ‘first lady’ yang rakyat impikan.

Sumber: Facebook

“Suka cara Sultan Abdullah tengok Tunku Azizah”

Malah layanan spontan Al-Sultan Abdullah kepada isterinya yang terlihat ‘sweet’ itu juga mendapat perhatian netizen.

Hidayah Annual
@dayahannual
Watch the whole istiadat today and I love the way Sultan Abdullah look at Tunku Azizah and the way His Majesty responded to everything said to him throughout the ceremony ❤ Plus, what a beautiful Permaisuri Agong we have now 😍😍😍😍 Daulat Tuanku!

Admin setuju sangat dengan apa yang dikatakan netizen kat atas ni. Sejuk hati bila tengok YDP Agong dan Raja Permaisuri baru kita ni.

Kami daripada Lobak Merah merafak sembah setinggi-tinggi tahniah buat baginda berdua atas pengisytiharan sebagai Ketua Negara yang baharu pada hari ini. Daulat Tuanku!

Sumber: lobak merah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.