SEDIH! Isteri Luluh Hati Bila Jumpa Sesuatu MENGEJUTKAN Dalam Beg Kerja Suami

Posted on

kATA orang rumah tangga mana yang tidak di timpa dugaan,lagikan lidah boleh tergigit inikan pula suami isteri. Meskipun dugaan datang bertubi-tubi suami isteri seharusnya terus bijak menangani ujian itu walau apa jua keadaan. Namun tetap juga sebaik mana usaha yang di lakukan oleh pasangan, tetap ada juga isu yang timbul.Seperti yang di certiakan oleh seorang wanita beranak tiga ini,dia rasa kecewa dan sedih dengan apa yang di lakukan suami kepadanya.

Menurut kakak ini, dia berkahwin dengan seorang lelaki yang tidak punya harta. Asalnya suaminya seorang penoreh getah, tidak punya wang yang banyak namun dia menerima lelaki itu seadanya. Beberapa bulan berkahwin mereka di kurniakan anak.Walaupun semua serba kurang namun dia bahagia dengan kehidupan itu kerana baginya asal cukup makan minum, ada tempat tinggal dan ada suami serta anak,itu sangat gembira buat dirinya.

Beberapa tahun selepas itu, suaminya di terima untuk bekerja sebagai seorang polis.Dapat tinggal di kuarters polis, bayar bil itu ini maka jumlah yang boleh di simpan tiap-tiap bulan sekitar RM 600. Walaupun suami cuma pakai motor EX 5 dan ulang alik ke Tesco pakai motor,bagi wanita ini dia merasakan sangat bahagia.

Setelah di kurniakan anak ke dua dan ketiga, suami pula mampu untuk membeli sebuah kereta terpakai, di situlah suaminya berubah sikap.Kata wanita ini sepanjang kahwin, dia 100% percayakan suaminya.Namun mungkin Allah sendiri mahu tunjuk,seminggu dia mimpi hal yang sama di mana dia bermimpi suami punya wanita lain.

Di situlah dia tergerak hati untuk memeriksa beg kerja sang suami dan hatinya luluh apabila dia terjumpa surat nikah suaminya dan wanita lain dalam beg tersebut. Apabila diminta untuk memilih dia dan anak-anak atau isteri barunya,suaminya enggan melepaskan sesiapa.Namun bagi wanita ini yang tidak mahu makan hati dan tidak bersedia untuk poligami ini, maka dia minta untuk dilepaskan dengan cara baik.

Benarlah kata orang,isteri di uji sewaktu suami susah dan tiada apa-apa, suami di uji apabila dia makin punya dan berada.

sumber: kisahdunia