Ebit Lew

“Sedih Tengok Khemah Koyak,” Ebit Lew Sewa Khemah Buat Kemudahan Di Hospital

Posted on

Wabak pandemik Covid-19 yang melanda negara kita dan juga seluruh dunia ini sangat membimbangkan setelah mengorbankan ramai nyawa. Pelbagai pihak sedang bertungkus-lumus bagi memerangi penyakit maut ini daripada terus menular.

Kekurangan keperluan serta kemudahan untuk memudahkan tugas petugas barisan hadapan semakin berkurang. Atas keprihatinan yang ditunjukkan, seorang pendakwah bebas bernama Ebit Lew ada berkongsikan tentang kerja amalnya bagi memenuhi keperluan yang dipinta oleh para petugas kesihatan ini. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti perkongsiannya seperti berikut:

Sebak tengah malam bila tengok gambar khemah koyak dan banjir kena hujan. Sebab hospital banyak perubahan sebab covid 19. Dapat mesej dari kawan-kawan di sana.

Terus cari khemah untuk Hospital Tuanku Jaafar Seremban. Syukur dapat sewa 2 khemah sebulan dari Rusdi. Dapat diskaun sikit. Dan beri aircond serta kipas saya sendiri bawa dari kl tadi. Dapat kebenaran polis dan surat hospital demi hantar barang ini semua.

Ya Allah tuhanku gembira rasa. Saya juga hantar 2 TV untuk covid ke hospital sg buloh, dan aircond serta kipas untuk klinik kesihatan kl tititwangsa dan AU 2 Keramat. Kasihan tengok mereka berpanas sepanjang hari. Buat test drive thru jer. Panas sangat itu yang tenaga cepat habis. Allahuakbar.

Pohon doakan tengah nak cari lagi portable shower,aircond portable, loker berkunci untuk frontliner covid, suit PPE, face shield, dan toiletries untuk staf dan pesakit yang dikuarantin.

Sumber: Ebit Lew

Join Telegram

Redmi K30 Pro Zoom Edition Turut Dilancarkan Dengan Kemampuan Zum 30X

Redmi K30 Pro telah dilancarkan hari ini sebagai telefon mercu 5G dengan Snapdragon 865 paling mampu milik di pasaran dengan harga bawah RM2000 sebuah. Pada waktu yang sama Redmi K30 Pro Zoom Edition turut dilancarkan dengan kemampuan zum sehingga 30X.

Peranti dilengkapi skrin 6.67-inci AMOLED FHD+ yang menyokong paparan kandungan HR10+, pengimbas cap jari dalam skrin dan kadar segar semula 60Hz. Sebagai langkah mengurangkan kos skrin dengan kadar segera semula dan resolusi lebih tinggi tidak digunakan.

Redmi K30 Pro Zoom

Ini dipadankan dengan cip Snapdraon 865, memori 8GB RAM LPDDR5, storan sehingga 256GB UFS 3,1 dan bateri sebesar 4700 mAh. Bateri yang agak besar ini menyokong pengecasan pantas 33W menerusi port USB-C. Tiada sokongan pengecasan nirwayar atau mengecas peranti lain secara nirwayar di sini.

Spesifikasi kamera utama pula ialah 65-MP sudut lebar, 13-MP ultra sudut lebar, 8-MP telefoto dan 2-MP makro. Kuad-kamer ini disusun dalam sebuah bonjol kamera berbentuk bulat. Perbezaan spesifikasi kamera terletak pada sensor telefoto yang meningkat ke 8-MP berbanding 5-MP pada K30 Pro biasa.

Pada bahagian hadapan pula sebuah kamera pop naik sebesar 20-MP. Redmi mengekalkan rekaan kamera pop naik dengan lampu LED terbina sekali lagi enggan mengikut trend lubang kamera pada skrin,

Redmi K30 Pro Zoom

Apa yang kami rasakan menarik ialah peranti masih mempunyai kemampuan kalis air IP53, bicu audio 3.5mm, WiFi 6 dan sokongan rakaman video pada resolusi 8K 30FPS.

Di China Redmi K30 Pro ditawarkan pada harga RMB3799 (~RM2380) sebuah untuk versi 8/128GB dan RMB3999 (~RM2505) untuk versi 8/256GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.