Sedih, Zamani Beritahu Dia Tidak Tahu Sampai Bila Lagi Mampu Bertahan.

Posted on

PENYANYI Zamani memberitahu dia menubuhkan syarikat pengurusan, ZIME Production untuk mengembangkan kerjaya seninya di masa hadapan.

Zamani atau nama sebenarnya Zamani Ibrahim, 48, berkata dia tidak tahu sampai bila lagi mampu untuk meneruskan kerjaya nyanyian dalam keadaan kesihatannya yang tidak beberapa mengizinkan.

Zamani memberitahu sudah tiba masanya untuk dia menguruskan kerjaya seninya sendiri.

“Saya wujudkan syarikat itu bukan sebab saya nak lupa jasa orang yang tolong saya selama ini. Selama 25 tahun saya dengan abang Johan Aziz (sebagai pengurus).

“Saya rasa, apa salahnya saya cuba untuk nak kembangkan lagi kerjaya seni. Sampai bila saya boleh menyanyi dengan keadaan kesihatan saya sekarang ini

“Mungkin kalau adanya ZIME production ni, mudah-mudahan kalau saya tak boleh menyanyi, saya akan ambil artis lain untuk diuruskan,” katanya kepada mStar Online.

Sekitar awal Disember tahun lalu, bintang Gegar Vaganza musim lima (GV5) itu pernah mengadakan sidang media berhubung kekeliruan mengenai pengurusnya yang sebenar.

Isu timbul apabila pengurus yang sudah bersamanya sejak awal penubuhan Slam, Johan Aziz dan pengurus baharu, Aalan mengeluarkan kenyataan berbeza mengenai status penyertaan Zamani dalam program itu.

Bagaimanapun, Zamani telah mengeluarkan kenyataan menegaskan kariernya kini dikendali oleh syarikat pengurusannya sendiri.

Dalam pada itu, Zamani mengumumkan kumpulan Slam bakal mengadakan konsert pada tahun ini namun masih memikirkan lokasi dan tarikh.

“Insya-Allah konsert Slam akan ada. Dalam perancangan dan perbincangan. Buat masa ini saya pun tak berani nak war-warkan.

“Kena tunggu anggota lain. Tapi semuanya dah bincang dan memang buat tahun ini cuma sekarang ini tak dapat cari tarikh dan lokasi. Harap semua peminat tunggu,” ujarnya.

Sumber Artikel : mstar online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.