Selepas Abdul Bari Ditemui, Inilah Kata Kata Bapa Arw4h Abdul Bari Yang Sayu

Posted on

Selepas Abdul Bari Ditemui, Inilah Kata Kata Bapa Arw4h Abdul Bari Yang Sayu

Video Temubual Bapa Abdul Bari Berada Do Bawah Artikel

BAPA kepada Abdul Bari Asyraf, Mohd Mustafa, 66, melahirkan rasa syukur apabila ma yat anak lelakinya yang le mas di Sungai Terengganu berhampiran Pulau Warisan, Kuala Terengganu, ditemui hari ini.

Mang sa ditemui dalam keadaan terapung di Kuala Tanjung berhampiran muara sungai jam 7.23 pagi ini oleh anggota bomba dan penyelamat serta orang awam.

Mohd dalam keadaan sugul tetapi tenang sebaik tiba di perkarangan Unit Forensik, Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu jam 8.45 pagi ini.

“Alhamdulillah…,” katanya sebaik disapa wartawan Harian Metro.

Difahamkan, jen4zah Allahyarham Abdul Bari Asyraf akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Kampung Merbau selepas solat Zohor.

Dalam kejadian itu, Abdul Bari Asyraf lemas apabila niat murninya membantu menyelamatkan lima individu yang hampir le mas di sungai berkenaan gagal apabila dia hilang dari permukaan air.

Dalam usahanya membantu, dia sempat menyelamatkan seorang daripada lima individu terbabit iaitu seorang kanak-kanak berusia tiga tahun.

Abdul Bari Asyraf yang dalam keadaan lemah sempat menghulurkan kanak-kanak terbabit kepada orang awam yang berada di jeti berhampiran pulau berkenaan sebelum tenggelam.

Sumber Artikel : Harian Metro

Notakaki: Salam takziah kepada keluarga Abdul Bari. Semoga semuanya akan dipermudahkan.. Abdul Bari adalah wira dan mari kita berdoa agar beliau ditempatkan di kalangan orang orang beriman. Innallilah.

sumber:klviral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.