Setahun Bertunang, Remy Ishak Masih Belum Pilih Tarikh Kahwin

Posted on

Walaupun sudah setahun bergelar tunangan kepada seorang ahli perniagaan, pelakon Remy Ishak mengakui dia masih belum bersedia untuk melangkah ke alam rumah tangga.

Menurut Remy, bukan dia tidak memandang serius tentang perkahwinan, sebaliknya kesibukan kerjaya ternyata menyebabkannya masih belum boleh memilih sebarang tarikh untuk ke fasa seterusnya.

“Saya masih belum menetapkan tarikh kahwin. Memang saya plan bertunang untuk tempoh dua tahun, tetapi masing-masing belum sedia untuk berumah tangga.

“Saya rasa buat masa ini saya tak boleh komited nak pegang peranan sebagai suami disebabkan kesibukan kerja. Namun begitu, bukan saya cakap yang saya tak pandang serius tentang perkahwinan. Saya rasa ada banyak benda yang saya tak capai lagi untuk membolehkan saya jaga anak orang,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Remy ditemui pada Majlis Previu Program Syawal Media Prima 2018 yang berlangsung di Hotel New World, Petaling Jaya baru-baru ini.

Sebelun ini, bintang utama filem Pulang berusia 36 tahun itu mengambil keputusan untuk bertunang dengan Ezza Yusof, 35, pada 1 Mei 2017.

Menurut Remy, walaupun masih belum menetapkan tarikh perkahwinan mereka, namun masing-masing positif kerana masa yang ada digunakan untuk lebih mengenali antara satu sama lain.

“Bila kami berdua dah betul-betul bersedia, baru kami akan melangkah ke fasa seterusnya. Saya bagi masa dan ruang untuk dia lebih mengenali diri saya dan begitu juga sebaliknya,” katanya.

Sementara itu, dalam perkembangan seni, Remy kini sedang sibuk dalam set penggambaran filem terbaharu berjudul Sangkar.

Filem berkenaan menyaksikan Remy membawakan watak seorang petinju MMA yang turut menampilkan pelakon lelaki popular iaitu Zul Ariffin.

Untuk filem berkenaan, Remy memberitahu dia terpaksa menaikkan berat badannya daripada 73 kilogram dan kini ia sudah mencecah 82 kg untuk tuntutan watak tersebut.

“Setakat ini sudah 18 hari saya jalani penggambaran untuk filem Sangkar. Antara cabaran dalam filem ini, saya perlu menaikkan berat badan untuk watak sebagai petinju MMA. Saya banyak berlawan dengan Zul menerusi filem ini.

“Terbaharu, saya juga bakal tampil dengan filem Pulang yang akan ditayangkan pada bulan Julai ini. Selepas raya, saya akan kembali sibuk dengan rangka promosi Pulang,” katanya. – KopiPlanet.com

Kredit foto:  Instagram Remy Ishak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.