Suami Isteri Tergamak Jual Anak Baru Lahir, Didakwa Untuk Beli Bekalan Dadah

Posted on

Pasangan suami isteri telah didakwa oleh penguatkuasa di China selepas menjual bayi mereka yang baru lahir secara dalam talian sebanyak 60,000 yuan ( RM 36,000) hanya untuk memuaskan ketagihan mereka terhadap dadah.

Pasangan suami isteri ini telah membuat perjanjian dengan pasangan lain yang tidak dapat melahirkan anak sejak Oktober tahun lepas melalui paltform dalam talian.

Pasangan ini dalam pantauan polis sejak beberapa bulan kerana sejarah penyalahgunaan dadah dan telah ditangkap di sebuah hotel dengan wang tunai beserta dadah yang dipercayai baru dibeli selepas menerima bayaran.

Menurut laporan, pasangan merupakan penagih tegar dan memiliki hutang yang banyak. Mereka pernah dipenjarakan sebelum ini kerana pelabagai jenayah yang dilakukan termasuk menyediakan markas menagih dadah, rompakan dan juga perdagangan anak.

Namun telah dilepaskan atas sebab-sebab tertentu dan hukuman dijalani di luar penjara.

Menurut polis, pekerja di hospital melihat si suami meninggalkan hospital bersama bayinya dalam keadaan yang tergesa-gesa. Pelik dengan perbuatannya, petugas hospital telah menghubungi polis dan berjaya mengesan suami bersama pasangan yang membeli bayi mereka.

Pasangan itu di tangkap keesokkan hari dan mereka mengakui telah membeli sebilangan besar dadah dan dua telefon bimbit baru menggunakan keuntungan dari menjual bayi mereka.

Si suami dijatuhi hukuman penjara selama 5 tahun manakala isterinya selama 6 tahun. Namun, menurut mahkamah daerah Shizhong Neijang, si isteri akan mungkin dipenjara selama 13 tahun kerana hukuman penjara jenayah sebelum ini belum selesai.

Sumber: DailyMail

Join Telegram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.