Takut Tesco Tak Bagi Masuk, Alasan Ibu Tinggal Bayi Dalam Kereta Undang Kemarahan Netizen

Posted on

Semalam tular mengenai seorang bayi dipercayai berusia bawah lima bulan ditinggalkan di dalam kereta sendirian di tempat letak kereta di pasar raya Tesco Egate, Pulau Pinang.

Byi berkeneaan ditemui oleh seorang kakitangan Tesco yang kebetulan melalui kawasan itu lalu meminta bantuan orang awam yang berada berhampiran.

Difahamkan, tingkap pintu kereta kelihatan sedikit terbuka, membolehkan pekerja Tesco itu membuka pintu dari bahagian dalam dan terus menyelamatkan bayi yang diletakkan di dalam kerusi keselamatan kanak-kanak.

Menurut saksi, 15 minit kemudian ibu kepada bayi itu muncul dan menjelaskan dia terpaksa meninggalkan bayinya di dalam kereta kerana bimbang pihak pasar raya tidak membenar mambawa masuk bayinya susulan pandemik COVID-19.

Bagaimanapun, pegawai pengurus Tesco menjelaskan, pihaknya tidak pernah menghalang kanak-kanak atau warga tua dari memasuki premis mereka.

Seperti sudah dijangka, alasan didakwa diberikan oleh ibu bayi berkenaan ternyata mengundang kemarahan netizen. Netizen turut meluahkan rasa berang mereka kerana sikap pentingkan diri wanita tersebut boleh membahayakan nyawa bayi berkenaan.

Kata netizen lagi, biar apa pun alasannya, tidak boleh sewenang-wenangnya berbuat demikian kerana pasti ada jalan lain daripada tinggalkan anak kecil bersendirian dalam kereta.

Join Telegram

Huawei Watch Fit Hadir Ke Pasaran Malaysia – Berharga RM499

Huawei kini agak aktif dalam pengenalan peranti-peranti dibawah ekosistem mereka. Selepas mengumumkan sebuah tablet baru semalam, hari ini Huawei Malaysia turut mengumumkan pengenalan jam tangan pintar terbaru mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Huawei Watch Fit.

Huawei Watch Fit hadir dengan rekaan muka jam empat segi, selain ditujukan untuk mereka dengan gaya hidup aktif.

Huawei mengatakan Watch Fit menyertakan lebih 96 mod bersenam berbeza, dilengkapi skrin AMOLED HD, serta ketahanan bateri sehingga 10 hari lamanya.

Bagi anda yang berminat, boleh mendapatkan jam tangan pintar terbaru ini bermula 9 September 2020 pada harga RM499 sebuah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.