“Terasa diri tu confirm masuk syurga..” – Kakak Emma Maembong

Posted on

Isu yang sedang sensasi ketika ini sudah tentu kisah tentang foto Emma Maembong. telah tersebar beberapa keping gambar yang menjadi v!ral menunjukkan Emma Maembong dah tak lagi bertudung dan bersama mesra dengan kekasih hati nya iaitu Syed Abdullah.

Apabila kes ini melanda seorang selebriti, sudah tentu keluarga mereka turut terpalit sama, dan ini termasuklah adik beradik yang lain apatah lagi jika adik beradik turut popular dan mempunyai ramai follower di laman media sosial.

Itulah yang berlaku kepada adik beradik Emma Maembong yang lain.Ekoran hal itu kakak Emma Maembong iaitu Shikin Maembong tampil memberikan reaksi balas.

Meski tidak menyebut terhadap isu tertentu, namun apa yang ingin disampaikannya ibarat lebih terarah kepada isu yang sedang v!ral kini melibatkan adiknya itu, memandangkan pada posting terdahulu, Shikin turut menyatakan pendirian mengenai fitnah.

Menerusi Insta Stories terkini, Shikin Maembong mengakui dia tidak masa untuk melayan sebarang krtikan melampu yang mak! tanpa adab.

Ini tulis Shikin Maembong di laman IG miliknya:

“Sorry la keyboard worries sekalian, i takde masa nak layan kopik bawang… pi jauh-jauh. Mana teguran positif terima… tapi yang macam orang kena sawan mak!-mak! takde adab saya block je..

“Terasa diri tu kompem masuk syurga, tapi sayang mulut takde insurans,”

Ini gambar yang dimuatnaik oleh Shikin Maembong:

Terdahulu, beberapa keping foto Emma tanpa mengenakan hijab selain foto mesra bersama abang kepada seorang menteri mulai tersebar hingga kini.

Apabial menjadi v!ral, Emma Maembong dengan berani dan secara profesional tampil membuat permohonan maaf secara terbuka menerusi media sosial.

Emma Maembong akui dirinya silap membuat hal sedemikian.

Foto: Instagram Shikin Maembong

Terdahulu.. “Saya Yang Terlalai, Memang Salah Saya” – Gambar ‘P4nas’ Tersebar, Emma Maembong Mohon Maaf

Pelakon cantik Emma Maembong tampil membuat permohonan maaf di ruangan Instastory berhubung gambarnya tidak bertudung yang tular hari ini.

Kata Emma atau nama sebenarnya Fatimah Rohani Ismail, 27, dia akui lalai dan khilaf itu datang daripada dirinya sendiri.

“Ramai yang tanya kenapa saya minta maaf dekat netizn, pergi minta maaf dekat Allah.

“Betul cuma kalau saya minta maaf dekat Allah bukan korang nampakkan. Sebab itu saya minta maaf juga dekat semua netizn.

“Memang salah saya dan saya mintaa maaf.

“Jangan salahkan kawan-kawan atau salahkan sesiapa. Sebab semua ini datang dari diri saya sendiri.

“Memang salah saya. Saya yang terlalai,” tulisnya.

Emma turut berterima kasih kepada individu yang menasihatinya dan akan cuba membalas setiap pertanyaan yang diajukan di ruangan Instagramnya.

Emma turut mengaku individu tidak berhijab dalam foto yang tular itu adalah dirinnya namun menafikan gambar berdua-duaan bersama abang kepada seorang menteri kabinet adalah dirinya.

Hari ini Kosmo mendedahkan telah menerima sekeping foto yang didakwa mirip Emma dan abang kepada menteri kabinet berdua-duaan dalam sebuah bilik.

Dalam perkembangan terbaharu, Emma turut memohon maaf menerusi entri terbaharu di Instagramnya.

Sumber: Emma Maembong Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.