Terkini: Satu lagi laporan polis dibuat terhadap Ustaz Budak

Posted on

Polis menerima satu lagi laporan berkaitan perbuatan cabul melibatkan seorang pengetua sebuah madrasah di Machang yang lebih dikenali sebagai Ustaz Budak.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Shafien Mamat berkata, laporan itu dibuat oleh bekas pelajarnya yang berusia 18 tahun di Balai Polis Penarik, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Setiu, Terengganu kira-kira pukul 4.38 petang semalam.

BACA: Kelantan: Mudir madrasah ‘Ustaz budak’ ditahan lagi, kes cabul bekas pelajar lelaki

Menurutnya, mangsa yang berasal dari Kampung Bandar Permaisuri dekat Setiu mendakwa dia dicabul oleh Ustaz Budak ketika berada di dalam bilik tidur di sebuah rumah di Kampung Awah, Machang dekat sini dua tahun lalu.

“Berdasarkan laporan, kejadian berlaku kira-kira pukul 10 malam ketika mangsa berada di rumah ustaz terbabit yang terletak berhampiran madrasah berkenaan.

“Ketika mangsa sedang tidur, ustaz itu telah masuk ke bilik dan mencabul pelajarnya,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Shafien berkata, selepas kejadian, mangsa yang tidak tahan dengan kelakuan ustaz terbabit telah meminta untuk berhenti belajar dari madrasah itu.

Katanya, sebelum ini, mangsa tidak pernah memaklumkan perbuatan keji ustaz berkenaan kepada ibu bapanya kerana takut dan mahu menjaga nama baik keluarga.

BACA: Kes Rogol: Mudir sekolah agama di Machang didakwa di mahkamah

Menurutnya, sehingga hari ini, polis sudah menerima empat laporan oleh mangsa yang melibatkan perbuatan cabul yang dilakukan Ustaz Budak.

Tambah Shafien, kes disiasat mengikut Seksyen 377D Kanun Keseksaan kerana melakukan kelucahan yang melampau.

Join Telegram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.