Tiada Permohonan Yang Perlu Dibuat Untuk Mendapatkan Bantuan BPN 2.0 – PM

Posted on

Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin memaklumkan bahawa tiada permohonan yang perlu dibuat bagi mendapatkan bantuan BPN 2.0.

Menerusi Perutusan Khas Kita Prihatin yang dilakukan sebentar tadi, belai menyatakan bahawa kerajaan akan menyalurkan bantuan secara terus kepada 10.6 juta penerima yang telah diluluskan di bawah BPN sebelum ini.

Selain dari itu juga, kepada penerima yang layak namun tidak menerima BPN sebelum ini, kerajaan akan memberi peluang untuk mereka membuat rayuan serta permohonan yang baru.

“Bagi mereka yang layak tetapi tidak pernah menerima BPN, Kerajaan akan memberi peluang untuk rayuan dan permohonan baharu,” ujarnya.

Belai juga turut berharap agar bantuan tambahan yang disalurkan kerajaan ini dapat meringankan serba sedikit beban yang sedang ditanggung rakyat pada ketika ini.

“Saya berharap dengan adanya bantuan tambahan ini, saudara dan saudari dapat menarik sedikit nafas lega dalam menampung perbelanjaan harian saudara saudari dan seisi keluarga,” katanya.

Sumber: Bernama TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.