Topeng Muka Percuma

Topeng Muka Percuma Akan Diagihkan Kepada Ketua Keluarga – Datuk Ismail Sabri

Posted on

Menerusi sidang media yang berlangsung hari ini berkaitan Perintah Kawalan Pergerakan yang disampaikan oleh Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) menyampai satu berita gembira untuk penduduk di negara ini.

Terkini, kerajaan akan agih empat topeng muka percuma kepada semua ketua isi rumah di seluruh negara. Sebanyak 24.62 juta topeng muka percuma akan diagih kepada rakyat Malaysia yang memerlukan.

Jelasnya lagi dalam sidang media tersebut, topeng muka percuma akan dihantar ke Sabah, Sarawak dan Wilayah Persekutuan Labuan melalui penerbangan khas TUDM Jumaat ini.

Sumber: Bernama

Join Telegram

Apple Dilaporkan Ingin Menghentikan Jualan Produk Beats

Beats Electronics diambil alih oleh Apple pada tahun 2014 pada harga $3 bilion. Jenama ini mempunyai reputasi sebagai peralatan audio yang digunakan oleh golongan selebriti dan kerap dilihat di dalam video muzik. Fon kepalanya pernah menjadi simbol status seperti AirPods beberapa tahun yang lalu. Tetapi kini kedengaran ura-ura Apple akan menghentikan jualan aksesori audio Beats.

Menurut Jon Prosser seorang penganalisa teknologi, Apple akan melancarkan sepasang fon kepala ketika WWDC dan AirPods X pada bulan September hadapan. Ura-ura mengenai fon kepala berjenama Apple telah didengari sejak 2018. Fon kepala ini akan bersaing dalam kelas yang sama seperti Bose 700 manakala AirPods X adalah pengganti kepada Beats X yang menyasarkan pengguna yang gemar bersukan,

Selepas kedua-dia aksesori audio Apple ini dilancarkan, pengeluaran aksesori audio Beats akan dihentikan. Malahan tambah beliau lagi produk Beats kini mula ditawarkan pada potongan harga 40% untuk mengurangkan inventori sedia ada.

Sejak diambil alih oleh Apple, imej Beats sebagai pengeluar aksesori audio yang berstatus tinggi tidak lagi seperti dahulu. Artis dan ahli sukan yang dahulunya menggunakan fon kepala Beats kini menggunakan AirPods yang dilihat lebih premium. Sekiranya produk Beats dihentikan jualannya, Apple dengan mudah boleh menumpukan perhatian kepada memasarkan produk audio yang menggunakan jenama mereka sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.