Tudung dUCk Scarves RM2,500 Laris Dalam Sehari

Posted on

Sebut je jenama dUCk, mesti akan terbayangkan koleksi tudung yang pernah menjadi bualan hangat dek kerana harga tudung yang dijual terlalu mahal sehingga mencecah ratusan ringgit.

Dua tahun lalu, dUCk Scarves viral apabila tudung edisi terhad mereka berharga RM800 habis terjual dalam masa lima mnit sahaja. Tahun lalu pula, tudung monogram mereka berharga RM1,000 sehelai laku seperti goreng pisang panas.

Nampaknya, tahun ini dUCk Scarves sekali lagi mencetuskan fenomena dengan koleksi The Luxe Chiffon Lace bernilai RM2,500. Apa yang membuatkan tudung ini mahal ianya bertatahkan 1,300 kristal xirius rose Swarovski buatan Austria.

Difahamkan, tudung edisi terhad itu dijual dalam beberapa warna pastel dan empat daripadanya habis dijual pada jam 7.30 pagi. Lebih menarik, tudung ini juga didatangkan dengan kotak yang juga bertatahkan kristal.

Apa pun boleh dikatakan ramai juga rakyat Malaysia yang kaya dan mampu membeli tudung tersebut. Tetapi perlu diingatkan, dUCk Scares bukanlah tudung termahal yang dijual di Malaysia, tetapi tudung Bawal Exclusive yang dijual dengan harga RM50,000.

sumber : rojakdaily & rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.