[VIDEO] Detik Cemas Pihak Bomba Selamatkan Pelajar Tingkatan 1 Yang Cuba Terjun Kerana Cinta Ditolak

Posted on

Seorang pelajar lelaki tingkatan satu cuba membu nuh diri dengan memanjat dan berjalan di atas bumbung bangunan dua tingkat sekolahnya di Banting, Selangor hari ini.

Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Supt Azizan Tukiman berkata polis menerima panggilan daripada pihak pentadbiran sekolah itu mengenai insiden berkenaan kira-kira pukul 1.30 petang.

Bagaimanapun kata beliau, pelajar itu berjaya diselamatkan setelah dipujuk hampir setengah jam oleh anggota Angkatan Pertahanan Awam (APM) dan Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor.

PELAJAR DIATAS BUMBUNG

VIDEO:

Beliau berkata pelajar itu hanya mengalami kecederaan ringan pada bahagian lengannya semasa proses menyelamat dan dibawa ke Hospital Banting untuk rawatan.

“Siasatan mendapati pelajar itu mengaku cuba membu nuh diri kerana kecewa apabila cintanya ditolak oleh seorang pelajar perempuan sebayanya selepas dia meluahkan perasaan kepada gadis itu kelmarin.

“Alasan pelajar perempuan itu, dia tidak meminati remaja berkenaan sebaliknya menyukai pelajar lelaki lain,” katanya dalam satu kenyataan di Shah Alam, hari ini.

Azizan berkata disebabkan itu, pelajar lelaki berkenaan berasa putus asa dan mengambil keputusan untuk membu nuh diri malah remaja itu juga didapati menulis satu nota yang menjelaskan tujuannya berbuat demikian.

Namun kata beliau, guru pelajar itu memberitahu bahawa remaja berkenaan seorang yang baik serta pendiam selain tidak mempunyai sebarang rekod disiplin.

DETIK PELAJAR ITU DISELAMATKAN

VIDEO 2 :

Azizan berkata setakat ini, masih belum ada laporan polis dibuat oleh pihak sekolah mahupun ibu bapa pelajar berkenaan.

Terdahulu, dua buah video masing-masing berdurasi 20 saat dan satu minit sembilan saat tular dalam aplikasi WhatsApp berhubung tindakan cubaan membu nuh diri pelajar itu.

Sumber: Malaysia KINI

SURAT YANG DIKATAKAN KEPUNYAAN PELAJAR TERBABIT

Kes cubaan bu nuh diri dengan terjun dari bumbung sekolah Methodist English School (MES) Telok Datok Banting. Cubaan pelajar terbabit berjaya digagalkan oleh anggota bomba dan apm..

SUMBER : KLVIRAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.