(Video) Lelaki Dakwa Ada ‘Suara’ Lain Ikut Mengaji Ketika Sedang Baca Al-Quran

Posted on

Ramai yang pernah berdepan dengan kisah-kisah misteri atau gangguan aneh yang pastinya mencetuskan ketakutan dan rasa seram yang tak dilupakan.

Seperti perkongsian oleh seorang pemuda yang dikenali sebagai Nadzmin Adam di Twitter mengenai kejadian misteri yang berlaku dan secara tidak sengaja dapat dirakamkan.

Menerusi video berdurasi 18 saat, dia dilihat sedang mengalunkan bacaan Yassin namun terganggu apabila bacaan tersebut diikuti dengan satu suara lain di belakang yang mengikuti bacaannya.

Nadzmin ketika dihubungi berkata, dia ketika itu sedang merekod bacaan Yassin untuk salah satu tugasan di universiti, hanya menyedari kejadian tersebut setelah melihat semula rakaman itu.

Kata Nadzmin, perasaan aneh timbul apabila dia merasa meremang dan bacaan Yassin yang dibacanya juga seakan terganggu dan tidak lancar seperti kebiasaan.

Korang ada dengar ‘something’ tak?

Rakaman yang dimuat naik pada semalam, telah meraih perhatian warganet dan mendapat lebih 200 ribu tontonan dalam hanya tempoh beberapa jam.

Rata-rata turut mendengar dengan jelas suara tersebut dan mengakui merasa seram serta tidak menolak terdapat kehadiran makhluk lain yang bersama pemuda itu.

Ada ‘orang’ ikut baca

‘Dia’ ikut mengaji tapi tak boleh habiskan ayat

‘Ramai’ tengah ikut baca tu

Sumber: Nadzmin Adam

Join Telegram

Redmi K30 Pro Zoom Edition Turut Dilancarkan Dengan Kemampuan Zum 30X

Redmi K30 Pro telah dilancarkan hari ini sebagai telefon mercu 5G dengan Snapdragon 865 paling mampu milik di pasaran dengan harga bawah RM2000 sebuah. Pada waktu yang sama Redmi K30 Pro Zoom Edition turut dilancarkan dengan kemampuan zum sehingga 30X.

Peranti dilengkapi skrin 6.67-inci AMOLED FHD+ yang menyokong paparan kandungan HR10+, pengimbas cap jari dalam skrin dan kadar segar semula 60Hz. Sebagai langkah mengurangkan kos skrin dengan kadar segera semula dan resolusi lebih tinggi tidak digunakan.

Redmi K30 Pro Zoom

Ini dipadankan dengan cip Snapdraon 865, memori 8GB RAM LPDDR5, storan sehingga 256GB UFS 3,1 dan bateri sebesar 4700 mAh. Bateri yang agak besar ini menyokong pengecasan pantas 33W menerusi port USB-C. Tiada sokongan pengecasan nirwayar atau mengecas peranti lain secara nirwayar di sini.

Spesifikasi kamera utama pula ialah 65-MP sudut lebar, 13-MP ultra sudut lebar, 8-MP telefoto dan 2-MP makro. Kuad-kamer ini disusun dalam sebuah bonjol kamera berbentuk bulat. Perbezaan spesifikasi kamera terletak pada sensor telefoto yang meningkat ke 8-MP berbanding 5-MP pada K30 Pro biasa.

Pada bahagian hadapan pula sebuah kamera pop naik sebesar 20-MP. Redmi mengekalkan rekaan kamera pop naik dengan lampu LED terbina sekali lagi enggan mengikut trend lubang kamera pada skrin,

Redmi K30 Pro Zoom

Apa yang kami rasakan menarik ialah peranti masih mempunyai kemampuan kalis air IP53, bicu audio 3.5mm, WiFi 6 dan sokongan rakaman video pada resolusi 8K 30FPS.

Di China Redmi K30 Pro ditawarkan pada harga RMB3799 (~RM2380) sebuah untuk versi 8/128GB dan RMB3999 (~RM2505) untuk versi 8/256GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.