(VIDEO) Seekor Kucing Bermain Sembunyi-Sembunyi Dengan Burung Lovebird Tarik Perhatian

Posted on

George, seekor kucing gebu yang tinggal di New Zealand nampaknya bukan sahaja berjiran dengan seekor burung, tetapi tiga ekor burung!

Kesabaran George sebagai seekor kucing pasti tercabar setiap kali melihat ‘mang sa’nya bermain-main di dalam rumah dengan riangnya. George di luar hanya mampu memerhati dan menelan air liur!

Pada suatu hari, George datang ke tepi tingkap dan melihat Oscar salah seekor burung lovebird yang berusia 2 tahun. Mungkin datang untuk berbual-bual. Menyedari hakikat bahawa George tidak boleh berbuat apa-apa lantaran terhalang oleh cermin tingkap yang tebal telah membuatkan Oscar bertindak nakal.

Telatah Oscar yang cuba mengagah George di sebalik tingkap dirakam oleh tuannya. Oscar dilihat menundukkan kepalanya beberapa saat

Kemudian Oscar menjengah semula ke luar tingkap dengan berkata, “peekaboo!” berulang kali. Oscar menyebut perkataan tersebut dalam sebutan yang sempurna.

Oscar melakukannya berkali-kali, sama seperti kita bermain cak-cak! Pasti George berasa geram melihat telatah lucu Oscar itu. Jika dilihat akan apa yang berlaku, pasti ramai yang teringat akan dua watak dalam kartun ini. Memang mirip!

Video tersebut kini telah menjadi tontonan ramai netizen di media sosial. Rata-rata netizen berasa terhibur dengan gelagat Oscar yang pandai mengusik Geroge.

Tonton video lucu mereka dan pasti anda akan tertawa apabila melihat Oscar bermain sembunyi-sembunyi sambil menyebut “peekaboo”. Oscar memang bijak!

(VIDEO) GELAGAT LOVEBIRD BERMAIN SEMBUNYI-SEMBUNYI DENGAN SEEKOR KUCING

 

Menariknya video tersebut telah mendapat tontotan 38 juta setakat ini

Sumber : erabaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.